Flere nyheder

 
Litteratur
Det magiske æg

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Det magiske æg
Man. 28. nov. 2005

En bog om fe-verdenen på Peter Pans Ønskeøen. Om at finde sit talent og bruge sin evner - i en verden fyldt med magi, feer, drager, og drømme.

Den nye fe Prilla kommer til Drømmehaven på Ønskeøen, hvor feerne bor. Alle feerne fødes med et specielt talent, og alle er spændte på hvad Prillas talent er.. men hun kender ikke sit talent, og tror ikke hun har noget, og må gå grueligt meget igennem for at finde det.

En fe fødes af en babys første latter og lever for evigt. Som regel bliver det til en fastlandsfe - en stor tryllestavsfe eller en lille tryllestavsfe, en trolddomskastende fe eller en kæmpe glimtende fe, og engang imellem bliver den til en ønskefe. Alle ønskefeer bor i Drømmehaven på Ønskeøen, og er beskyttet af Moder Due, som også er ansvarlig for feernes tryllestøv, der gør dem i stand til at flyve. Moder Due passer på sit magiske æg, der betyder fremtiden for alle på Ønskeøen. Under en forfærdelig orkan skades ægget og Moder Due, og Prilla må sammen med en gruppe af andre feer på en farlig færd for at redde Ønskeøen. Færden bringer både møder med Kaptajn Klo, havfruer, en gylden høg og den onde drage Kyto, og værst af alt manglen på tro, der er det eneste, der kan få en ønskefe til at forsvinde.

Illustrationerne er alle gennemført fe-agtige; søde, forfinede, lette og drømmende. Illustrationerne gør bogen til en nydelse at sidde med og læse i, og vil vække jubel hos enhver pige.

En bog lige til Disneys magiske verden - og de har da også allerede købt rettighederne til denne succes af en bog. På www.disneyfairies.com kan man besøge Drømmehaven, lave sin egen fe og læse kapitler af bogen på engelsk. En ret sød hjemmeside, der passer godt ind i bogens univers om end det er gjort noget mere tuttenuttet og lyserødt.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Gail Carson Levine: Det magiske æg
Org.titel: Fairy dust and the quest for the magic egg
Oversættelse: Mette Egerod
Illustrationer: David Christiana
Forlag: Sesam- Egmont
Sider: 200
Udgivelsesdato: 27.10.2005
ISBN 87-11-21522-4