Flere nyheder

 
Teater
Kærlighedens sprog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kærlighedens sprog
Tor. 12. jan. 2006

Peter Schaufuss Balletten har sat en ballet op, der formidler musikken og stemningerne fra de tre store Divaer Edith Piaf, Marlene Dietrich og Judy Garland. En ballet, hvor kærligheden til de tre 'store' damer og til cabaret-genren udtrykkes gennem dansen til nogle af deres største sange.

Balletten, der er i 3 akter, tager publikum med igennem de tre kvindelige entertaineres musik, stemmer og liv.

Første akt med sange af Edith Piaf er klart det mest gennemarbejdede, og der hvor koreografien og musik går op i en højere enhed. Det er sange som Milord, Mon manège a moi og La vie en rose, der giver den franske cabaretstemning.

Anden akt er særligt i starten præget af dansernes problemer med at holde takten og præcisionen til de hårdere tyske melodier, men de sidste to numre i anden akt In den Kasernen og Sag mir wo die Blumen sind er fremført meget stærkt, og alle sangene er med referencer til nazismen og tabene under anden verdenskrig meget flot fremført.

Tredje akt er den mest showprægede med Judy Garlands sange, hvor blandt andet sangene Over The Rainbow, I've Got Rhythm og That Old Black Magic er med til at skabe stemning og liv på scenen.

Det er ikke kun en ballet - det er også showbiz, og der er lagt stor vægt på en meget flot lysopsætning.

En flot, lettilgængelig samling af små balletstykker over nogen af de største sange fra 1940'erne til 60'erne, og samtidige gode tidsbilleder, der fanger stemningen fra perioden fra anden verdenskrig til 60'erne. Man kan se, danserne nyder det, de gør - selvom der måske i nogle af de store scener mangler lidt arbejde med præcisionen. Det er ikke en balletopsætning, man skal gå ind og se for at se stor ballet, men god underholdning, der blander musikken og dansen.

Forestillingen varer 2 timer og 15 minutter - med to pauser indlagt. Kærlighedens sprog kan opleves på Århus Teater fra d. 10. til d. 14. januar. Resten af turneplanen kan ses på Peter Schaufuss Ballettens hjemmeside.

PR-foto Schaufuss Balletten