Flere nyheder

 
Teater
Lena & Percy

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lena & Percy
Fre. 20. jan. 2006

"Lena & Percy" er på en og samme tid et ustyrligt morsomt stykke, samtidig med at det er tragisk. Teksten virker til tider plat, men man kan ikke undgå at måtte overgive sig i rystende latterkramper i løbet af stykket. Rollerne spilles af Ina-Miriam Rosenbaum og Hans Holtegaard, som på scenen fremstår med fuldstændigt modsatrettede personligheder, hvilket kun gør indtrykket af de to ægtefæller, som ikke formår at nå hinanden endnu stærkere.

Lena og Percy er et midaldrende par, som befinder sig i en midtvejskrise. De føler sig skuffede over livet, de har ikke nået de mål, de har regnet med at nå, de er ikke blevet til det, de gerne ville, og i frustration og utilfredshed med sig selv kører de også deres partner ned.

Det er fristende at affærdige Lena & Percy med at målgruppen er ældre mennesker, og bestemt ikke sådan nogle som os. Forestillingens begyndelse med fællessang af dansktophittet "Der sidder en vovse i et vindue" hjælper også med til at vi kan bibeholde den illusion. Som stykket skrider frem, og vi sidder og morer os over den skumfidusafhængige Lena og Percy som udspionerer naboerne, er det nok de færreste som kan sige sig fri for, at de på et eller andet tidspunkt har gjort eller sagt noget, for at hævde sig i forhold til deres partner, om ikke for andet, så for selv at kunne synes af lidt mere.

Lena og Percy sætter selvfølgelig det hele lidt på spidsen, men efter publikum, er blevet afbevæbnet af komikken og befriet af latteren, er der på vej hjem fra aftenens forestilling plads til eftertanken: "Får jeg alt det ud af mit liv som jeg drømte om at jeg ville? Har jeg nået de mål, jeg satte mig for at nå? Er jeg på vej til at ende som en utilfreds fyrreårig, som er groet fast til sofaen og har opgivet sine drømme og forhåbninger til livet? samt, ikke mindst, Støtter og opmuntrer jeg min partner, eller er jeg i gang med at undergrave og nedgøre hende/ham i stedet for?". Måske afstedkommer forestillingen ligefrem et par ændringer i dit privatliv.

Lena & Percy kan opleves på Svalegangen fra den 17.-28. januar 2006. Stykket er bestemt værd at bevæge sig ud i mørket og kulden for at opleve. Forestillingen varer 2 timer og 20 minutter incl. pause. Se spilletider.