Flere nyheder

 
Teater
Melampe af Ludvig Holberg

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Melampe af Ludvig Holberg
Ons. 8. feb. 2006

Glem alt om gamle støvede og kedelige skuespil uden interesse for nutidens mennesker! Med Århus Teaters opsætning af det gamle Holbergstykke Melampe, lykkes det at bringe komikken og dramaet frem i historien, og ikke mindst at få liv i de gamle vers, som replikkerne består af. Her er en forestilling, der er værd at drage ud i kulden og vintermørket for at se.

Melampe er en historie om to adelshuse, der kriges mod hinanden, to søstre som slås indbyrdes og deres opofrende kavalerer, som vil gøre alt for damernes gunst, inkl. at slå deres bedste ven ihjel. Al denne yppen kiv skyldes ene og alene en hund, som begge søstrene vil have. Der er således lidt Stor ståhej for ingenting over historien, et tema vi måske især i disse dage, har nemt ved at sætte os ind i.

Der er blevet gjort stor umage med kostumer og sceneopsætning, men den virkelige styrke i Melampe er skuespillernes evne til at brænde igennem med replikkerne. Når man selv læser stykkets replikker, virker de gamle og støvede, men i munden på skuespillerne flammer ordene op og giver en langt mere nuanceret, dramatisk og ikke mindst morsom forestilling, end nogen skulle have troet. Stykket bringes simpelthen til live alene ved skuespillernes dygtighed.

Det er svært at fremhæve nogle af skuespillernes præstationer, da de alle i den grad leverer varen. Alle leverer toppræstationer såvel udi de dramatiske roller som i de mere komiske. Fra begge ender af skalaen kan nævnes Maibritt Saerens, som virkelig giver en dramatisk og voldsom pragtpræstation og Anders Baggesen, som især imponerer med sine utrolige evner som karakterskuespiller, idet han overbevisende spiller mange forskellige typer roller lige fra en ung pige til en sur gammel fisker.

Stykket spiller på Århus teaters Skalascene fra den 3. februar til den 1. marts. Se spilletider.