Flere nyheder

 
Teater
I krig og kærlighed

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
I krig og kærlighed
Tir. 7. mar. 2006

Elevernes afgangsforestilling.

Elevernes afgangsforestilling består af to enaktere. 1. akt er stykket "Distance" af Lars Norén og 2. akt er stykket "På den anden side" af Dejan Dukovski. Begge stykker er skrevet i 2003 og bruger krigen i Jugoslavien som udgangspunkt for handlingen.

I det første stykke, Distance, er 2 par taget på ferie i et sommerhus. Alle fire prøver på at hygge sig, men der lurer ligesom hele tiden skærmydsler under overfladen og man sidder efterhånden kun og venter på, at en af dem skal eksplodere. Der er nogle velkendte gnidninger både i de enkelte par, men også mellem parrene, og det gør det uvilkårligt lettere at relatere sig til og får stykket til at virke mere vedkommende end det andet stykke.

Det andet stykke er et spændende dramatisk sats. Stykket hedder På den anden side og titlen kan fortolkes på mange forskellige måder. Selve stykket foregår efter en krig og skal vise krigens indflydelse på menneskers sind. Stykket foregår altså på den anden side af en krig og samtidig vises stykket rent dramatisk fra alle de medvirkendes synsvinkel ved at skuespillerne går rundt på scenen, således at den handling der lige udspillede sig i baggrunden pludselig flyttes til forgrunden af scenen, hvor man så kan følge, hvad det var der lige skete derovre. På den måde får den samme handling forskellig betydning alt efter hvilken side man ser den fra.

Det er svært at få et godt indtryk af de nye skuespilleres talent. I det første stykke virker det hele så almindeligt at man ikke rigtigt synes det er skuespil, men det er måske netop det, der er de medvirkende skuespilleres force, at de spiller så godt, at man ikke fornemmer det er skuespil. I andet stykke viser skuespillerne mest, at de tør give sig fuldt ud på scenen og ikke ejer blufærdighed, og det er jo også en force som skuespillere skal have. Det bliver spændende at se hvordan de videreudvikler sig i fremtidige roller.

Stykket spiller på Århus teater Stiklingen fra den 3. - 24. marts. Se spilletider.