Flere nyheder

 
Litteratur
Dragerytteren

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Dragerytteren
Tir. 21. mar. 2006

Drager! Man skulle tro at dette emne efterhånden var så gennemtærsket, at ingen har mere nyt at fortælle om dem - men Cornelia Funke vover det alligevel, og resultatet er en ganske sød fortælling om Dragen Lung, der drager ud i verden fra Dragernes Dal for at finde den hemmelige dal Himmelranden, hvorfra alle drager stammer.

Lung og hans artsfæller har i hundrede år boet i Dragernes Dal, men nu er menneskene på vej, og Lung bestemmer sig for at drage ud og finde den hemmelige dal Himmelranden, hvor dragerne stammer fra - og hvor der stadig skulle være drager. Som en rigtig roadmovie, følger der et spændende crew med på turen - den forældreløse dreng Ben og den evigt negative bjergtrold Svovlhat, og senere støder den kunstigt skabte Homunkulussen Flueben til.

Søgen efter Himmelranden er ikke uproblematisk, men med et kort fra den hvide rotte Hubert Hanefjed, månedug fra Drageblomster og råd fra professor i arkæologi Barnabas Brødemose med speciale i fantastiske forekomster af enhver art, er de godt på vej.

Ikke alle vil dog dragerne det bedste. Nældebrand, Den Gyldne - en kunstig gulddrage kommer hurtigt på sporet af dem, og han vil gøre hvad som helst for at komme de sidste drager til livs.

Bogen starter lidt langsomt, men kommer hurtigt godt i gang. Den har ikke den store dybde, og er nok ikke en man vil huske flere år efter, men ganske underholdende alligevel. Bogen kan læses af børn og unge fra 8-10 år, og den vil også egne sig godt som oplæsningsbog med sine meget korte kapitler.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Cornelia Funke: Dragerytteren
Oversat af Erik Egholm
Forlag: Gyldendal
Sider: 382
Udgivelsesdato: 10.2.2006
ISBN: 87-02-02106-4