Flere nyheder

 
Litteratur
Med børnene i haven

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Med børnene i haven
Tor. 23. mar. 2006

Nu har det berømte popidol fra 80'erne lavet en havebog for børn og deres forældre! Sideløbende med sin karriere som popsanger har Kim Wilde uddannet sig til hortonom og havebrugskonsulent, samtidig med at hun har fået sig et par børn. Børnene, der i dag er 4 og 7 år, har inspireret hende til at lave en bog med motiverende haveprojekter for børn.

Bogen viser med trin-for-trin vejledninger forskellige projekter, børn kan lave i haven med deres forældre året rundt. Fra simple hjertetryllestave og juletræer bukket i pilegrene til større anlæg med spiralhøje og pilehytter, og så selvfølgelig gennemgang af mange let-at-dyrke grønsager og blomster for børn.

Inden de forskellige projektforslag er der et afsnit med "Sjov i haven", der beskriver de bevæggrunde, der er for at tage børnene med i haven (bl.a. kreativiteten og glæden ved at dyrke). På de følgende sider gennemgås "Sikkerheden i haven" med faren ved bl.a. giftige planter, vand og kemikalier (et lettere overdrevet afsnit, som virker mere ansvarsfraskrivende end oplysende) og "Arbejde i haven" med gennemgang af grundlæggende anvisninger for sådan sås frø - passes kimplanter og plantes ud.

Alle projekterne er forsynet med en aldershenvisning, årstid og liste over ting, der skal bruges. De fleste af projekterne er lige til at gå til - og ganske godt beskrevet. Bogen virker dog en smule rodet i sin opstilling og præsentation, og kun meget få af ideerne er nogle man får lyst til at kaste sig ud i med det samme, men måske havde jeg bare forventet mig lidt mere af bogen. En del af projekterne er, om end søde, så meget amerikanske i deres ide - f.eks. de små minihaver (alfehaven, dinousaurlandskabet etc.).

Billederne er gode, men måske ikke så kunstneriske og indbydende i udtrykket, som de kunne have været lavet.

Alt i alt en ok bog til at inspirere til projekter med børn i haven, som er meget hyggelig at bladre igennem, men som nok ikke kommer til at opnå en særstatus på boghylden.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Kim Wilde: Med børnene i haven
Forlag: Aschehoug
Sider: 128
Udgivelsesdato: 14.3.2006
ISBN: 87-11-26461-6