Flere nyheder

 
Teater
Mungo Park

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mungo Park
Fre. 31. mar. 2006

- Manden bag navnet

For en gangs skyld savner man som anmelder ord. Forestillingen var så opslugende, skuespillet så fantastisk og resultatet så fremragende at det næsten gør ondt. Hvordan man med så få virkemidler og kun tre mand på scenen til at spille samtlige roller, formår at skabe så stor en virkning er svært at fatte, men stykket er og bliver slet og ret storslået.

Målet med forestillingen er, at publikum skal opleve historien som værende lige så storslået som den dyreste og mest effektfulde Hollywoodfilm, fyldt med storslåede kulisser og tusindvis af statister og de tre skuespillere forstår i så høj grad at tale til publikums fantasi, at den indre film bliver bedre end noget man kunne have lavet i Hollywood.

Nils P. Munk spiller titelrollen som Mungo Park og han er faktisk som skabt til den rolle. Mungo Park var høj, ranglet og rødhåret, mindst et hoved højere end alle andre og den beskrivelse passer Nils P. Munk fuldstændig på. Alle andre roller spilles af Mikkel Arndt og Christian Tafdrup som begge imponerer voldsomt ved deres hurtige og overbevisende rolleskift. På grund af den minimale opsætning, må skuespillerne nøjes med ganske få effekter til at symbolisere den ene eller den anden rolle med og derfor afhænger troværdigheden ene og alene af deres evner som skuespillere - og rollernes troværdighed er meget høj!

I et af de mest mindeværdige øjeblikke i forestillingen er Christian Tafdrup i rollen som Mungo Parks søn faldet i søvn i sin fars arme. Mungo Park løfter ham op for at bære ham i seng, og i dette øjeblik er der ingen tvivl om, at her er en far, som står med sit lille sovende barn. De afbrydes, Nils P. Munk sætter Christian Tafdrup ned, imens denne tager paryk på, og i det øjeblik Christian Tafdrup rører gulvet, er han blevet til Mungos kone, Allison Park i en fuldkommen lige så troværdig rolle. Det kan man kalde fremragende skuespil!

Mungo Park - Manden bag navnet er en forestilling som skal opleves og som ikke kan beskrives på retfærdigvis. Hver enkelt publikum må opleve det med deres fantasi og tage på rejse sammen med Mungo Park, men ingen slipper uberørte fra oplevelserne.

Mungo Park - Manden bag navnet kan opleves på Svalegangen i Århus fra den 28/3 - 1/4 2006. Se spilletider.