Flere nyheder

 
Litteratur
Bartoldy - Helt hen i vejret

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bartoldy - Helt hen i vejret
Ons. 12. apr. 2006

Bartoldy - Helt hen i vejret

Pia Thaulovs 5. Bartoldy-bog tager os endnu engang med i det fantastiske univers hos familien Bartoldy. Denne gang med fokus på vejrets og årstidernes skiften.

Med familien Bartoldy oplever vi denne gang årets gang og vejrets skiften i deres have. Der er 7 dobbeltsider, der illustrerer snevejr, regnvejr, det spirende forår, sommeren, efteråret, blæsevejr og 'halloween'. Den sidste er den eneste side, der falder lidt udenfor, ellers som i hvert fald ikke er udpræget dansk. Er man meget struktureret i sine tanker, kan man føle det lidt som en udfordring at skulle forklare ens børn årets gang ud fra denne bog, som værende mere end blot de fire årstider vinter - forår - sommer og efterår. Selvom det er en god samtalebog om vejr og årstid, så mangler den måske lidt den røde tråd i "fortællingen", som der er i de andre Bartoldy-bøger. I denne Bartoldy-bog er den røde tråd, at alle scenerne udspiller sig i den samme have med det samme store træ i centrum.

Tegningerne er som altid utrolig gode. Der er mange små detaljer på hver side, og hver gang opdager man nye finurligheder, lige meget om man vælger at fokusere på hunden, kattene, babyen eller nogle af børnene. Her hjemme vakte især sommerbilledet af badebassinet i haven og isvaflerne til alle stor lykke, men det er måske lige så meget et ønske om en snarlig sommer, der træder i karakter.

En flot, stor billedbog med mange gode detaljer for børn i alle aldre. Med sine kraftige papsider er den dog især henvendt til de mindste børn.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Pia Thaulov: Bartoldy - Helt hen i vejret
Illustrationer: Pia Thaulov
Forlag: Gyldendal
Sider: 16
ISBN: 87-02-04622-9