Flere nyheder

 
Litteratur
Anton-serien

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Anton-serien
Man. 17. apr. 2006

Lene Fauerby har skrevet to bøger til (nr. 3 og 4) i serien om den lille 2-3 årige dreng Anton: "Anton og Dino" samt "Anton og jordbærgrøden". Begge bøger handler om Antons lille univers, hvor man nogle gange kommer til at gøre nogen ting, som man egentlig godt ved, at man ikke må..

I "Anton og Dino" er Anton på besøg hos mormor sammen med stofdyret Dino, der er Antons bedste ven. Dino er god til at lege slåskamp med, men under en ordentlig slåskamp går der hul i Dino, og ud kan trækkes en masse gult fyld - og pludselig er Dino helt slap og tynd. Så er det godt han er hos mormor, der kan få Dino til at blive fin igen.

I "Anton og jordbærgrøden" laver Anton jordbærgrød sammen med sin mor, til mormor og morfar skal komme om aftenen. Anton kan virkelig godt lide jordbærgrød, men den skal gemmes til om aftenen inde i køleskabet. Anton ved dog godt, hvordan man åbner køleskabet - og han starter med at åbne en smule.

I begge historier kommer den lille Anton til at gøre noget han ikke må, men så er det godt, at verdenen er sådan et sikkert sted, hvor mor eller mormor kan sørge for, at alt bliver godt igen. Det er overskuelige historier for de helt små børn, der er ved at lære verden at kende.

Illustrationerne er fint tegnet af Kirsten Raagard. Alle billederne rummer aktivitet og fortæller hver en lille historie. Antons yndlingsbamse (et tigerdyr) følger på hver side med, både som tilskuer og aktivt i Antons leg og besværligheder, og er med til at udtrykke de følelser, som de 2-3 årige læsere kunne have.

To små overskuelige billedbøger for de 2-3 årige.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Lene Fauerby: "Anton og Dino" og "Anton og jordbærgrøden"
Illustrationer: Kirsten Raagaard
Forlag: Gyldendal
Sider: 32/32
ISBN: 87-02-04321-1/87-02-04323-8