Flere nyheder

 
Litteratur
Spændende breve fra Felix

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Spændende breve fra Felix
Ons. 26. apr. 2006

- En lille kanin møder børn i hele verden.

En rigtig søde og aktiverende bog for børn og deres forældre, der kræver, at man tager sig tid til at væve, lave limonade, spille spil og danse.

Felix er Sophies krammekanin. De har kendt hinanden altid - lige siden de lå i vuggen sammen. Men da Sophie og hendes far tager på sejltur i deres sommerferie ved den svenske kyst ender Felix i vandet og bliver væk (dette er dog ikke den første gang - i flere tidligere bøger om krammekaninen Felix har han været taget på rejse og skrevet breve hjem til Sophie). Sophie er meget trist, men nogle uger efter, da Sophie er startet i skole igen, kommer det første brev fra Felix, der var havnet i en fiskers net og kørt med lastbil op til et sted ved den nordlige polarcirkel. I en række breve til Sophie skriver han om sit besøg hos samerne og deres rensdyr langt mod nord. Om tuaregerne i den brændende varme Sahara-ørken. Om sit besøg på en strudsefarm i Sydafrika og hos maorierne i New Zealand. Den rejselystne kanin kommer også på opdagelse i San Francisco og deltager i den jødiske lysfest i Israel. Og alle steder er der børn, som Felix kommer i kontakt med.

Hvert brev fra Felix kommer i en rigtig konvolut, sat fast i bogen, hvor man så kan tage brevet ud. Dette kræver selvfølgelig en vis disciplin at komme det tilbage i konvolutten, så det ikke bliver borte. I hvert brev lægges der op til en eller flere aktiviteter, hvorfor det kan tage et stykke tid at læse bogen de første par gange. Som f.eks. den vedlagte lille væv i pap til at væve farvestrålende samertæpper, danse maoriernes Haka, lave limonade, spille baseball, spille det traditionelle jødiske spil Dreidel og meget andet. Hvor meget salt skal der f.eks. hældes i badekarret, førend vandet kan holde en oppe, som i Det Røde Hav?

Illustrationerne er varme og spændende, og fanger godt de mange forskellige landes stemninger og traditioner.

Alt i alt en rigtig god og anbefalelsesværdig børnebog fra ca. 4 år, der lægger op til aktiviteter og gode samtaler om andre lande, deres traditioner og historie.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Annette Langen: Spændende breve fra Felix - En lille kanin møder børn i hele verden.
Illustrationer: Constanza Droop
Original title: Spannnende Briefe von Felix
Oversat af: Allan Poulsen
Forlag: Sesam
Sider: 36
Udgivelsesdato: 11.04.2006
ISBN: 87-11-22434-7