Flere nyheder

 
Litteratur
Kom så, Josefine

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kom så, Josefine
Ons. 10. maj 2006

"Kom så, Josefine" er en herlig billedbog om en lille pige, der har svært ved at skynde sig om morgenen for hendes sovetrynedyne vil sove, luskebuskerne lister af, spildevildeskeen spilder og krokodillekammen har tænder som et dyr.

En rammende bog for alle børn og deres forældre, der har forsøgt at få tingene til at gå lidt hurtigere om morgen. Josefine har svært ved at komme ud af sengen, få tøjet på, få spist og redt hår, og så skal hun altså også lige nå at lege med sin allerbedste bamse inden hun skal have overtøjet på. Snøvlestøvlerne tager også for små skridt, men henne i børnehaven kommer kængurusutskoene på - og så er der lige pludselig gang i den, og nu kan morens damestøvler lige pludselig ikke følge med.

Teksten er skrevet som små herlige remser, der meget rammende beskriver nogle af de mange konfliktfyldte morgenscener hos en børnefamilie, men hvor Josefine ikke kan gøre for noget af det f.eks.: "Ih, altså, nej - Altså, det' da ikke mig - Det er min dyne - Den er limet til min krop - Så jeg tror desværre ik' - Jeg kan stå op - Det' er en sovetrynedyne, ja det er".

Illustrationerne er dejlige, levende, og gode at snakke om. Mange at rekvisitterne har fået ansigter - og smækbukserne, der stikker af, og guldfiskene, der sprøjter vand, er nogle af de underholdende effekter, der vækker latter hos børnene.

En bog for de 2 - 5 årige, der har svært ved at skynde sig om morgenen, som kender alt til dyner der limer sig til kroppen, skeer der spilder og støvler der snøvler.

Køb eller bestil bogen på e-boghandel.

Marianne Iben Hansen: Kom så, Josefine
Illustrationer: Pernelle Hansen
Forlag: Gyldendal
Sider: 26
Udgivelsesdato: 05.05.2006
ISBN: 87-02-04497-8