Flere nyheder

 
Litteratur
Vidia og Rani - Disney Fairies

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Vidia og Rani - Disney Fairies
Man. 5. jun. 2006

I den nye Letlæst-serie kan man med de to nyudgivne i Disney Fairies bøger, "Vidia og dronningens krone" og "Rani i havfruelagunen" følge feerne fra Ønskeøen på eventyr.

I Vidia og dronningens krone skal der være fest til fejring af Dronning Clarissas ankomstdag, men dronningens krone forsvinder før festen, og alle mistænker feen Vidia for at have stjålet den. Vidia er den hurtigste hurtigt-flyvende-fe, og hun er på kant med dronningen og de fleste andre feer, da hun engang plukkede fjer direkte af Moder Due for at kunne komme til at flyve endnu hurtigere. Hun er en fe kendt for sin egoisme, og hun siger altid lige, hvad hun tænker. Den nye fe Prilla er den eneste, der kommer Vidia til undsætning, og sammen forsøger de at finde ud af, hvad der i virkeligheden er sket med kronen.

Rani i havfruelagunen handler om den eneste fe uden vinger i Drømmehaven. Rani, som er vand-fe, mistede sine vinger, da hun skulle dykke ned til havfruerne i eventyret om Det Magiske Æg. Hun føler ikke længere, at hun rigtig hører til i Drømmehaven, og at de andre feer har brug for hende, så en aften under fuldmåne-festen, da hun bliver drillet af Vidia, løber hun væk. Rani svømmer ned til havfruerne i Havfruelagunen, mens hendes gode ven Klokkeblomst leder efter hende.

Bøgerne er henvendt til de piger, der lige har lært at læse selv, men kan også bruges som højtlæsning. Sproget er letlæseligt, og anbefales fra 8 år. Det er ikke dybe og fangende historier, men måske den glitrende forside og fe-konceptet kan være med til at inspirere de yngste læsere.

Vidia og droningens krone
Forlag: Sesam- Egmont
Sider: 56
Udgivelsesdato: 7.4.2006
ISBN: 87-11-21562-3
Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Rani i havfruelagunen
Forlag: Sesam- Egmont
Sider: 56
Udgivelsesdato: 7.4.2006
ISBN 87-11-21561-5
Køb eller bestil bogen på saxo.dk.