Flere nyheder

 
Litteratur
Græsser

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Græsser
Fre. 14. jul. 2006

De fleste er vant til at tænke på haven som et sted, hvor der gror blomster, måske nogle grøntsager, ligger nogle sten eller fliser og gror græs i form af en græsplæne; men i denne bog forsøger forfatteren at slå til lyd for, at med alle de forskellige spændende græsarter, som findes, burde haveejerne tage dem ind og bruge dem i bedene på lige fod med blomster.

Man har i årevis brugt græsser i japanske haver, men nu er turen altså kommet til den almindelige danske parcelhushave.

Bogen er fyldt med fine farveillustrationer af de forskellige græsser og en beskrivelse af deres naturlige voksested, hvilke jord- og lysforhold, der passer dem bedst, hvordan man passer dem og andre informationer, som er rare at have, når man skal forsøge at etablere en ny plante i sin have. Det kan især være vigtigt for haveejeren at vide noget om, hvordan og hvor meget græsset breder sig, så man ikke risikerer at få udkonkurreret alt andet i haven indenfor få år.

Bogen er god til at give inspiration, og man er sikker på at få nogle planter i haven, som kun få andre binder an med, endnu da, for græsser kan virkelig give nogle spændende effekter i haven, som flere sikkert efterhånden vil få øjnene op for at bruge.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Jens Thejsen: Græsser
Forlag: Gyldendal
Sider: 160
Udgivelsesdato: 15.06.2006
ISBN: 87-02-04649-0