Flere nyheder

 
Diverse
Frilandsmuseet

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Frilandsmuseet
Fre. 14. jul. 2006

Her har man mulighed for at spare lidt på feriemidlerne, det er nemlig blevet gratis at gå på Frilandsmuseet.

Frilandsmuseet er for de gamle gårde, hvad Den Gamle By i Århus er for byhusene. Gamle gårde er over mange år blevet flyttet ud på det store område og bygget op i omgivelser, der passer med det sted, gårdene oprindeligt blev flyttet fra.

Der er gjort meget for at få omgivelserne til at se autentiske ud og i sommerperioden er området fyldt med folk i gammeldags klædedragter, som forsøger at vise, hvordan livet og arbejdet var på den tid, gårdene var i drift. Al hjælp er velkommen, så hvis man ikke passer på, risikerer man at blive sat til at hjælpe med at rive hø sammen eller det der er værre.

En tur til Frilandsmuseet kræver gode sko, for man kommer til at gå meget for at nå rundt til alle de gårde der findes i området. Der er ikke ret mange skilte med mere detaljerede oplysninger end skiltene, der fortæller, hvor gårdene er fra og hvem der boede der. De manglende skilte er til glæde for nogle og til irritation for andre, som gerne ville vide lidt mere om livet på de enkelte gårde. Man kan selvfølgelig altid spørge de ansatte, men de render jo ikke rundt over hele området hele tiden.

Man kan vælge den korte eller den lange tur alt efter kondition og temperament; et er sikkert, man skal nok blive mæt af oplevelser og indtryk uanset hvilken tur man vælger.

Praktiske informationer.