Flere nyheder

 
Litteratur
Nanna Nokkefår får nok

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Nanna Nokkefår får nok
Ons. 23. aug. 2006

Nanna er et nougatfarvet nokkefår med nykker, der får nok af får og bare går sin vej. I den kæmpestore by bliver hun en berømt model, og alle folk får fårehår.

Marianne Iben Hansen har skrevet endnu en bog med forunderlige remser - denne gang om et nougatfarvet nokkefår med nykker, silkeblik og slangekrøller. Nanna Nokkefår får nok af sin flok og går sin vej, og da hun møder modekongen Frode, tager han hende med til den store by, hvor hun bliver forårets stjerne. Alle vil have fårehår, og hun bliver hyldet og kommer med i reklamefilm:

Der står mennesker i flokke,
og de råber: NANNA NOKKEFÅR
og vinker vildt og laver stort ståhej.
Og da Nanna siger: Mæh,
så råber hele flokken: Yeah!
Og synger: Nanna, vi vil være ligesom dig!

Det bliver for meget for Nanna, der vil ud, og hun bliver reddet af en taxahelikopter og fløjet til en ø, hvor alle mennesker og dyr, der er med på moden tager hen, når de vil have lidt fred og ro. Men en skønne dag, får Nanna for meget af at ligge, og går igen og hvorhen får vi ikke at vide, for "det er ikke til at vide, hvad der foregår i nødden på et nokkefår som Nanna".

Tegningerne af Hanne Bartholin er lette og bløde, og er en god blanding af stregtegninger og collager, der støtter godt om historien.

Remserne er finurlige og leger med sproget på en sjov og kreativ måde, der gør bogen til en god højtlæsningsbog for de 4- til 8-årige, og som et godt oplæg til samtaler om det at være et får, der ikke vil følge sin flok.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Marianne Iben Hansen og Hanne Bartholin: Nanna Nokkefår får nok
Forlag: Gyldendal
Sider: 26
Udgivelsesdato: 17.08.2006
ISBN 87-02-03850-1