Flere nyheder

 
Litteratur
Farlig viden

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Farlig viden
Tir. 5. sep. 2006




"Farlig viden" er det sidste skud på stammen i rækken af bøger, hvor omdrejningspunktet er SAS eller SAS folk fra Andy McNabs hånd. Denne er langt den mest velskrevne af alle bøgerne, og der er spænding fra første til sidste side.




"Farlig viden" lider faktisk kun under en eneste fejl, nemlig at forfatteren åbenlyst er bange for at miste en vigtig indtægtskilde og allerede planlægger, at bogen skal have en efterfølger. Dette gør at "Farlig viden" ikke får en ordentlig afslutning, men i stedet hænger lidt i bremsen og venter på toeren og det er ikke tilfredsstillende for læseren.

Bogens hovedperson er Danny Watts, der gerne vil ind i hæren; men han får at vide, at han ikke kan blive optaget, fordi hans farfar var en SAS-soldat, som forrådte sit land. Farfaderen, Fergus Watts blev arresteret og kastet i et colombiansk fængsel for at rådne op. Det lykkes dog Fergus Watts at flygte fra fængslet, og nu er der ingen, der ved, hvor han er. Danny Watt sætter sig for at finde sin farfar og afsløre ham til myndighederne, men det er ikke helt nemt, og måske er alting ikke helt, som han troede.

Plottet er godt og historien velskrevet, der er rænker, skjult spil, aktion og spænding som i den bedste Tom Clancy roman, men desværre tabes en hel del på gulvet med den svage slutning. Forhåbentlig er det noget, forfatteren kan få rettet op på i den efterfølger, som uden tvivl er på vej.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Andy McNab og Robert Rigby: Farlig viden
Forlag: Aschehoug
Sider: 255
Udgivelsesdato: 05.08.2006
ISBN: 87-11-29232-6