Flere nyheder

 
Litteratur
Hushjælp søges

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Hushjælp søges
Tor. 21. sep. 2006

Endnu en roman af Sophie Kinsella, der har skrevet Sopaholic-serien, er nu oversat til dansk. Denne gang om den succesrige, ambitiøse hårdarbejdende unge advokat Samantha Sweeting, der bliver ansat som husbestyrerinde langt ude på landet - langt væk fra alting hos det nyrige og lettere besværlige par Eddie og Trish Geiger, der er glade for at få en hushjælp, der rent faktisk kan snakke engelsk (men hvis maderfaring består i at riste en skive brød - og det kun, hvis hun kan finde ud af brødristeren).

Samantha Sweeting er ung, single og en blændende dygtig advokat, hvis store drøm er at blive partner hos et af landets største advokatfirmaer, og netop som hun står overfor at blive udnævnt til den yngste partner i firmaets historie opdager hun, at hun har lavet en fejl. Hun laver aldrig fejl! Og dette er ikke en lille fejl - men en 50 millioner punds fejl! I ren panik forlader hun kontoret og hopper på et tilfældigt tog ud i ingenting, mens et mentalt sammenbrud er faretruende nær.

Hun ender langt ude på landet med en karriere, der ligger i ruiner og et job som husholderske. Nu er problemet bare, at hun ikke aner noget som helst om husholdning. Fra alenlange to-do-lister hun aldrig kommer igennem og absolut ingen erfaring med husarbejde og madlavning - bliver hun nu tvunget til at lære, hvordan man rent faktisk fremstiller et måltid mad uden at skulle ringe efter det, og at en fyldt støvsugerpose ikke betyder, at hun er tvunget til at købe en ny støvsuger, men skal skifte posen. Det bringer virkelig mange lignende komiske situationer frem, som får en til at trække på smilebåndet. Men samtidig går hun fra en over 200 timers arbejdsmåned til rent faktisk at have fri i weekenden, og ikke længere behøver at dele sit liv op i fakturerbare 6-minutters dele. Og da det så viser sig, at gartneren er ret sød, så kan man (næsten) tænke sig til resten af handlingen..

En letlæst og underholdende bog, der absolut er værd at læse, hvis man vil have lidt let underholdning.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Sophie Kinsella: Hushjælp søges
Forlag: Aschehoug - Egmont
Sider: 398
Udgivelsesdato: 21.09.2006
ISBN: 87-11-29273-3