Flere nyheder

 
Litteratur
Opbevaring

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Opbevaring
Tor. 28. sep. 2006

Inspiration - Ideer - Løsninger

Hvem drømmer ikke om at få orden i alle sine bunker? At få sorteret alting i stilrene og trendy kasser, æsker og skuffer, så man altid ved, lige hvor alting er. Hvis, så er denne bog lige noget for dig med kreativ inspiration og et væld af råd til, hvordan man organiserer sine ting.

Terence Conrans nye bog Opbevaring taler både til det minimalistiske look og det hyggelige rod, og giver gode råd til at reorganisere hvert eneste rum i boligen. Når det drejer sig om at organisere ens rod, har Terence følgende argument:

"Rod forøger dramatisk den tid og energi du skal bruge på at finde ting. Skal du kæmpe dig gennem pulterkammeret eller opbevaringsrummet for at finde en ekstra dyne, tilfører det opgaven yderligere en dimension af besvær og ærgrelse. Skal du lede i hele huset, fra kælder til kvist, efter ting, der aldrig har fået en fast plads, er det sandsynligt, at du før eller siden vil ende med at købe en til."

Bogen er inddelt i to hovedafsnit. Det første afsnit handler om planlægning og vurdering af, hvordan man bedst organiserer sine ejendele. Det andet afsnit er en gennemgang rum for rum af forskellige kreative opbevaringsløsninger.

Bagerst i bogen er en forhandlerliste, men det skal understreges, at bogen ikke er et katalog - selvom det kan lade sig gøre at matche en bestemt opbevaringsløsning med en butik eller designer via den sidste side, hvor han siger tak for tilladelse til brug af fotografier etc.

Planlægning og vurdering
En stor del af afsnittet består i at klarlægge, hvordan man slipper af med ting og vurderer, hvilke ting man har behov for og hvor. Terence mener, at der grundlæggende er tre måder at organisere sine ejendele på: I tilpasset eller indbygget opbevaring, i opbevaringsmøbler eller beholdere, eller frit fremme. Alle tre måder beskrives indgående med fremhævelse af fordele og ulemper og typiske og spændende eksempler. Et afsnit om at udnytte pladsen bedst muligt er særligt inspirerende, for os, der ikke har plads til store skabsvægge, hvor alt kan organiseres og lukkes væk.

Løsning - Rum for rum
Bogen er fyldt med eksempler, der viser specifikke løsninger i alle boligens rum: opholdsrum, køkkener og spiseområder, badeværelser, soveværelser og garderober, børneværelser og arbejdsområder. Eneste anke mod mange af opbevaringsløsningerne er, at de ikke er specielt rengøringsvenlige; hvem kunne f.eks. finde på at lægge stabler af bøger hele vejen ned af trappen - og hvem støver egentlig alle de store åbne, helvægs reolarrangementer af?

Som indledning til bogen lægger Terence stor vægt på, at man ikke kun skal blive inspireret af billederne, men at man rent faktisk skal læse den, og lytte til de gode råd. Rådene er for en stor dels vedkommende indlysende og skåret ud i pap - som f.eks. at man skal komme små ting i små bokse og store ting i store bokse. Dette gør, at teksten i bogen virker meget irettesættende og taler ned til læseren, hvorfor det kan anbefales kun at fokusere på teksten, såfremt man har brug for en opsang.

En god bog til inspiration.. og måske hvis man lukker øjnene forsvinder bunkerne af ens ejendele ind i kreative og lækre opbevaringsløsninger... helt af sig selv!

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Terence Conran: Opbevaring. Inspiration - Ideer - Løsninger
Forlag: Aschehoug
Sider: 223
Udgivelsesdato: 24.8.2006
ISBN: 87-11-18316-0