Flere nyheder

 
Litteratur
Bugivugi og hans fire sønner

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bugivugi og hans fire sønner
Lør. 30. sep. 2006

Nu genudgives Egon Mathiesens klassiske børnebøger - denne om Bugivugi og hans fire farvede og sjove sønner: Sim, der er rød og kan li' at rime, Sem, der er gul og en filur, Sam, der er neger og kan li' at danse og Sum, der er grøn og også sjov, og som kan efterligne mange lyde.

Der var engang en mand,
Hans navn var Bugivugi,
Han var en lille mand
Med stor forstand og fire store sønner

Bugivugi bliver aldrig en klassiker, der får en stor stjerne hos mig. Men måske de, der er vokset op med den, har lyst til at give historien videre til deres børn og børnebørn.

Historien er skrevet i rim, men rimene i bogen er ikke gennemførte - de rimer simpelthen ikke, hvilket gør den svær og kedelig at læse. Tegninger er ikke specielt børneagtige - måske var de fremsynede i 1946, men for dagens børn er stregfigurerne for kedelige og for lidt genkendelige.

Selve historien er heller ikke videre spændende; det er blot en opremsning af, hvad de fire sønner kan (Den første søn er Sim, og han er altid rød, Sim er rød, for Sim er sød, og Sim kan li' at rime). Der er ikke noget at snakke med børnene om, efter at man har læst bogen højt, hvorfor den i hvert fald her hjemme bliver stående på hylden.

Bogen vil nok næppe være blevet udgivet i dag, men har sikkert på sin tid være en god og nyskabende fortælling. Den er nok mest for den nostalgiske læser, der ønsker at mindes sin barndoms bøger.

Bogen anbefales som højtlæsning fra 2 til 6 år.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Egon Mathiesen: Bugivugi og hans fire sønner
Forlag: Gyldendal
Sider: 46
Udgivelsesdato: 12.09.2006
ISBN 87-02-05012-9