Flere nyheder

 
Teater
We are the Champions

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
We are the Champions
Tir. 3. okt. 2006

Den originale musical er tilbage i en ny og opdateret koncertversion.

I begyndelsen af showet præsenteres man for nyheden om Freddie Mercurys død på mange forskellige sprog samt billederne af sørgende folk og den blomstersmykkede kiste. Dette gør, at man får en lille sørgelig knude i maven, og det giver ikke kopibandet MerQury, det mest veloplagte publikum at starte med, men den noget særprægede start skal forklare, at showet er ment som en hyldest til et stort rockband og en meget talentfuld sangskriver med rigtig mange hits i bagagen.

Trods den sørgelige begyndelse på showet går bandet med forsangeren Johnny Zatylny i spidsen frisk til opgaven med at spille et stor del af Queens kendte såvel som knap så kendte hits. Noget af musikken er klart playback, der er simpelthen flere gange for meget lyd på scenen i forhold til de musikere, som er i gang. Det er muligt at, det kun er nogle af instrumenterne, som er lagt på som baggrundsmusik, og at musikkerne på scenen faktisk spiller rigtigt, det har jeg svært ved at vurdere, men det lyder udmærket og forsangeren klarer også opgaven fint i betragtning af, hvor svært det er at skulle synge lige som Freddie Mercury.

Selv Freddie Mercurys hyppige kostumeskift til alle mulige underlige outfits var med, så man kunne snildt forestille sig, at man vitterligt var til en rigtig Queens koncert, og det var der også mange, der gjorde. Bagved bandet kunne man på et stort lærred se billeder af bandet, lige fra de første rosende anmeldelser af dette nye ukendte engelske band til, sjov og spas i opklædningsrummet bag scenen, til den sørgelige nyhed om Freddie Mercurys dødsfald.

Johnny Zatylny og resten af bandet gjorde et stort arbejde for at få folk med, vi skulle op fra stolene, klappe i takt til Radio Ga Ga, og synge med. Det var ikke alle, der lige var med på det, og man kunne godt forestille sig at showet kunne komme mere til sin ret, hvis det blev holdt på et decideret spillested, med ståpladser i stedet for i et musikhus med dejligt bløde sæder.

Alt i alt var det et underholdende show med masser af god musik og god publikumskoncert.

Se spilletider.