Flere nyheder

 
Litteratur
Bogen om Børnene i Bulderby

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Bogen om Børnene i Bulderby
Man. 9. okt. 2006

En klassiker fra Astrid Lindgren udkommer nu igen i en samlet udgave lige til at læse højt for børn og barnlige sjæle - det er de samlede historier om de dejlige børn i Bulderby, og alle deres oplevelser året rundt i en lille svensk flække.



Lisa, som fortæller historierne fra Bulderby, er 7 år. Hun bor i Mellemgården sammen med sine to brødre Lasse og Bosse. Mellemgården er en af tre gårde, der ligger i Bulderby. På Sydgården bor Ole med sin hund Svip og lillesøsteren Kirsten. På Nordgården bor pigerne Britta og Anna. Udover de 7 børn og deres forældre bor Britta og Annas farfar, der er den rareste farfar i verden, på kvistværelset i Nordgården, og der også heste, køer, kalve, grise, kaniner og får, samt en masse høns i Bulderby.

Historierne starter med fortællingerne om Lisas 7 års fødselsdag, hvor hun får sit eget værelse, og fortsætter med små beskrivelser af de mange ting, børnene i Bulderby oplever. Det handler om alt fra skolen i Storeby (og på turene på vejen dertil og hjemad), de mange traditioner omkring påske, sankt hans, krebsefangeri og til jul, nytårsaften og fastelavn.

Hvert kapitel er en afsluttet fortælling, og det er de enkle ting, der er i fokus i historierne; som da de fik lov til at sove i høet i laden, eller da de ror ud til en lille ø for at lege sørøver. Det er om "de gode gamle dage" i Sverige tidligt i 1900-tallet, om dengang, hvor børn var glade for en enkelt julegave, og hvor de kunne få stor glæde ud af nogle sten.

Men alligevel er alle fortællingerne om evigt gyldige emner, som venskab mellem børn, glæden ved kælke, det svære i at holde på hemmeligheder og det at se frem til fødselsdag, jul og andre store begivenheder i løbet af året.

Bogen er tidligere udgivet som Bulderbybogen - og er en samling af de i alt 3 bøger om Bulderby: Alle vi børn i Bulderby, Mere om os børn i Bulderby og Vi har det dejligt i Bulderby.

En ægte klassiker fra Astrid Lindgrens hånd, der kan læses igen og igen og igen. Om venskab, varme og de små oplevelser for børnene i Bulderby.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Astrid Lindgren: Bogen om Børnene i Bulderby
Forlag: Gyldendal
Sider: 240
Udgivelsesdato: 9.10.2006
ISBN 87-02-04878-7