Flere nyheder

 
Litteratur
PowerQvinder

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
PowerQvinder
Tor. 19. okt. 2006

Vibeke Hartkorn interviewer 12 indflydelsesrige kvinder om drivkraft, magt og modstand. I en ambitiøs og debatskabende bog belyser Vibeke Hartkorn 12 fascinerende kvinders liv - deres vej til magten, drivkraften bag og den modstand de har måttet overvinde for at nå dertil, hvor de er i dag.

Tv-journalisten Vibeke Hartkorn har gennem interviews med 12 fremtrædende danske kvinder forsøgt at skabe en bog, der gør op med myten om "den perfekte kvinde". Hun viser ærligt forskellige kvinders vej fremad i livet; om kampene og eventyrene, men hvor kodeordet er vilje og power.

En "powerkvinde" er en kvinde med gennemslagskraft, hun er initiativrig, arbejder hårdt og skyder ingen genveje - hun ser sig selv først og fremmest som individ og dernæst kvinde.

Et udpluk af de interviewede er:
- Koncernchef Stine Bosse, der vidergiver hendes livserfaring om, hvad en god leder er, og om balancen mellem arbejdsliv og privatliv.
- Sangerinden Sanne Salomonsen indvier os i livet som alenemor, og valget om at leve uden en partner.
- Storvildtjægeren og forfatteren Natasha Illum Berg, der beretter om livet i Østafrika som professionel jæger, i et ellers meget mands-domineret erhverv.
- Oberstløjtnant Anne Castenschiold Bill fortæller om det at få lov til at arbejde i det internationale militære miljø, om oftest at være ene kvinde blandt mænd, og det at forlade sine børn i længere perioder.
- Svømmeren Mette Jacobsen om den kampgejst, viljestyrke og det drive, der skal til for at kæmpe sig igennem de hårde perioder i hendes svømmekarrierer.

Udover de ovenfor nævnte er der også interviews med rådmand Louise Gade, designer Naja Munthe, salgsdirektør Soulaima Gourani, kreativ direktør Mette Rode, iværksætter Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig-Bille, forfatterinde Lise Nørgaard og overborgmester Ritt Bjerregaard.

Nogle af interviewene er selvsagt mere spændende end andre, meget afhængig af hvor man selv er i sit liv, og hvilke kvindetyper, der fascinerer en. Men alle viser de klart billeder af stærke kvinder, der ofte har kæmpet hårdt for at nå til, hvor de er i dag.

Bogen er lagt an som en coffee-table-book, som forlaget så fornemt kalder det, og formatet er også ret godt, og ligeledes outlayet indeni. Men desværre sælger forsiden ikke så godt - der kunne godt have været lidt mere power og knap så meget krusedulle på.

Det er en modig og virkelig fængende bog, der tvinger en til selv at tage stilling til sit liv. Det er meningen, at bogen skal give en et spark bagi - og det gør den! I hvert fald får den en til at overveje, hvordan man som kvinde agerer i relation til ens omgivelser, og hvordan man selv kan skabe og gribe nye muligheder. Stor anbefaling herfra!

Vibekek Hartkorn og de andre powerkvinder kan mødes på bloggen www.powerqvinder.dk.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Vibeke Hartkorn: PowerQvinder
Forlag: Schultz
Sider: 233
Udgivelsesdato: 16.10.2006
ISBN: 87-609-1490-4