Flere nyheder

 
Litteratur
Kys dit kaos

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kys dit kaos
Tir. 7. nov. 2006

Kær allitteration - at kysse sit kaos. Næsten som at "omfavne opvasken" eller "møsse med madlavningen". Og vi bliver ved det kære og ganske ufarlige gennem præsten Mejlhede og skuespilleren Arcels tour de force udi letvægtsproblemer som f.eks. at tage det forkerte fly som eksemplifikation på det kaos, man skal lære at leve med. Undskyld, kysse..

Hverdagens små problemer og skærmydsler får nye klæder i livsstilsbogen "Kys dit kaos - livet er alligevel noget rod". En moderne pendant til de store 'has been'-tendenser feng shui, baguakort, geomancy og simple living. Nu skal vi slappe af og tage rodet med et gran salt. Det er åbenbart kommet for at blive og befinder sig et sted inden i og ikke uden på.

De to veninder, præsten Anna Mejlhede og skuespiller Nastja Arcel, har åbnet et vindue ind til deres inderste venindesnak, og læseren kan så lægge øre til "problemer" som arbejdsrod, taskerod, rod i flytiderne og rod i privatlivet. Sideløbende hermed er der åbenbaringer i form af de eksistentielle tanker, de to forfattere gør sig. Det står klart, at missionen for Mejlhede og Arcel er at bekræfte hinanden - og derigennem også målgruppen - i, at man bør omsætte sine irrationelle følelser og faktiske kaos til.. spontanitet, frihed, harmoni, uforudsigelighed og leg.

Men hvad dækker rækken af begreber egentlig over? Er det ikke et snarere et spørgsmål om en omfattende personlighedsforandring end om at omprogrammere sig selv til at elske rodet?! Det er ikke alle forundt at kunne sætte grin over gråd, når kæresten er gået, eller le i stedet for at lide, når man bliver fyret. For nu at blive ved allitterationerne.

Nuvel - det er befriende læsning, og der burde være en hel strømning, som hed 'kaos'. For budskabet om at slippe overblikket og ignorere perfektionismen er både kærligt og positivt. Men måske desværre knap så realistisk at komme igennem med i en verden fuld af kontrolfreaks.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Anna Mejlhede og Nastja Arcel: Kys dit kaos - livet er alligevel noget rod
Forlag: Aschehoug
Sider: 282
Udgivelsesdato:
ISBN 87-11-30029-9