Flere nyheder

 
Litteratur
Snuden som lydbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Snuden som lydbog
Fre. 15. dec. 2006

Dette er historien om Snuden, der bor ude i den grønne mose med sin bedste ven, odderen Otto - men en dag tager han ind til den store by for at finde ud af, hvorfor mennesker bliver 'helt plim i hovedet', når de bliver voksne.

Snuder er de mest fredelige og hemmelighedsfulde dyr, der findes. Så hemmelige, at vi mennesker aldrig har hørt om dem. De lever i moser og sumpe, er lyserøde, har en lang snude og spidse ører. Mest af alt ligner de et 'undervandssvin', hvis et sådant eksisterer...

På sin tur til 'menneskenes steder' bliver han gode venner med pigen Lisbeth - og i byen møder han den kæmpemæssige rotte Rita, der er nødt til at leve klædt ud som menneske, fordi hun er vokset efter at have drukket hormoner ved et uheld. Rita følger ham på hans videre færd, der bringer både nye venskaber og oplevelser, som dog ikke bringer Snuden nærmere på at forstå de mærkelige mennesker.

Det er historien, som vi kender fra vores barndom, der nu er udgivet på CD for første gang. Historien om fabeldyret Snuden, der undrer sig over, hvorfor vi mennesker egentlig er som vi er.

Som fortælller er Flemming Quist Møller rigtig god - særligt er den københavnske accent hos rotten Rita uovertruffen, og man føler virkelig, at man kommer tæt på historien, når man får lov til at høre forfatteren læse op selv.

Historien kan høres af børn fra 5-6 år, men jeg synes nu, at det er synd at introducere Snuden uden at have illustrationerne fra bogen med. Så det kan kun anbefales også at få fat i bogen til at læse sammen med denne CD, hvis ikke coveret med et billede af Snuden er nok.

Flemming Quist Møller: Snuden
Forlag: Gyldendal
Lydbog: 1 CD - 49 min 49 sek
Udgivelsesdato: 12.11.2006
ISBN: 87-02-0537-21