Flere nyheder

 
Litteratur
Lokumsbogen 2007

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Lokumsbogen 2007
Tir. 2. jan. 2007


Med dette års lokumsbog kan man vist roligt sige, at bogen har udlevet sig selv. Hvor de første bøger var morsomme og fyldt med en masse nyttig og unyttig paratviden, er denne bog mildest talt kedelig, uinspirerende og fyldt med informationer som i flere år har ligget frit tilgængeligt på internettet, eller kunnet læses i diverse aviser og blade.

Mange af teksterne er ikke egnet til toiletlæsning, da de er både tekniske og komplicerede samt for fleres teksters vedkommende for lange til et enkelt toiletbesøg, men heller ikke egnede til at dele op på flere, da man glemmer detaljerne. Måske er bogen i år designet til alle de mænd som undersøgelser viser, søger tilflugt på toiletterne for at slippe væk fra samtalekøkkenerne.

Flere steder i bogen er der indsat forskellige illustrationer uden nærmere forklaring og uden at de hører med til teksten før eller efter billedet. Dette giver en grim mistanke om, at der var nogle sider, der skulle fyldes ud, men at man ikke lige havde noget tekstmateriale, der passede og derfor bare tilfældigt smed billeder ind, hvor der manglede sider.

Det er, som om lokumsbogen har glemt at være morsom, men i stedet forsøger at trække materialet over i den mere seriøse afdeling. Personligt har jeg ikke brug en tysk sommerkøreplan, når jeg sidder på lokum, mit toilet har ikke for vane at begynde at bevæge sig under mig, og slet ikke at tage en tur til Hartzen. Det virker også, som om der ikke har været et klart mål med flere af artiklerne, og derfor er det svært at vide, hvad det egentlig er for noget information, forfatterne gerne vil videregive, og hvad læseren derfor forventes at få ud af teksten.

Alt i alt er Lokumsbogen 2007 kun et investeringsobjekt for dem, som ikke vil have et hul i deres samling.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Sten Wijkman Kjærsgaard & Ole Knudsen: Lokumsbogen 2007
Forlag: Gyldendal
Sider: 320
Udgivelsesdato: 17.11.2006
ISBN: 87-02-05280-6