Flere nyheder

 
Litteratur
Borges musikalske unoder

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Borges musikalske unoder
Tir. 2. jan. 2007

Viktor Borge skrev i 1970'erne to bøger om klassiske komponister og klassisk musik i det hele taget, begge skrevet med Borges sædvanlige tørre humor. De to bøger blev internationale bestseller og udkom på dansk med titlerne "Noder og unoder" og "Musikkomik". "Musikalske unoder" er en samlet udgave af disse to bøger, illustreret med billeder af Victor Borge selv, taget gennem hele hans lange karriere. Her er især billedet fra bagsiden, hvor Victor Borge deltager i en udgave af muppet show, guld værd.

Viktor Borge forstod om nogen at komme ned fra den høje hest og pille klassisk musik ned fra det piedestal af finkulturel snobbethed, den sædvanligvis placeres på. Det er befriende at kunne læse om Bach, Händel og Mozart samtidig med at man bliver underholdt, morer sig og lærer noget. Selvfølgelig står der ikke så meget i denne bog, som i de meget tykke værker, der findes om klassisk musik og dens komponister, men til gengæld hænger det, der står, ved, og alle er i stand til at læse denne bog og få noget ud af det.

Bogen er spækket med sjove anekdoter og overraskende historier, og man må endelig ikke snyde sig selv for at læse fodnoterne, som nok er et studie værd.

Viktor Borge var en lige så stor gave for humoren som han var for musikken, og det brugte han til fulde i sin egen karriere, ligesom han bruger det i denne bog. Musikalske unoder kan anbefales til alle, som gerne vil læse en anderledes og mere humoristisk tilgang til klassisk musik og de komponister, som skrev de klassiske stykker.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Viktor Borge: Musikalske unoder
Forlag: Gyldendal
Sider: 300
Udgivelsesdato: 02.11.2006
ISBN: 87-02-05329-2