Flere nyheder

 
Litteratur
Malles store ordbog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Malles store ordbog
Fre. 9. feb. 2007

Som inkarneret Malle-læser er det altid dejligt med en ny bog med og om musen. Og der er efterhånden en lang stribe af dem. I denne store billedbog kommer man igennem hele Malles farvestrålende verden sammen med alle hans venner.

I Malles store ordbog er der 28 dobbeltsider med forskellige temaer som tøj på, ting der kører, musik, på bondegården, malle klæder sig ud og sovetid. Til hvert tema er der en masse enkeltbilleder, som man kan bruge til indlæring af nye ord for de mindste børn, og til at snakke sammen om for de lidt større børn.

Mange af billederne og situationerne kan man genkende fra andre Malle-bøger, men bogen er stadig så omfattende, at der uvilkårligt vil være mange nye aspekter for både børn og voksne, der allerede kender musen Malle. Alle Malles venner er med i bogen, og selvfølgelig er også Malles elskede Panda at finde på hver side. I bogen er 25 flapper med til at gøre det til mere end blot en ordbog - det er en fortælling med handling og overraskelser.

Farverne og tegningerne er som i alle de andre bøger om Malle helt klare og enkle. De kraftige og klare farver appellerer godt til børn, og det er en helt igennem vidunderlig naiv og dejlig ukompliceret verden fyldt med Malle og hendes gode venner.

Bogen henvender sig til børn fra 1½ år til læsning sammen med deres voksne, for de tynde sider gør, at det nok ikke er en bog, der skal overlades alene til børnene. Nogle af flapperne er så spændende (hvad er der f.eks. i skattekisten på bunden af havet eller i Malles gave), at selv lidt større børn let kan komme til at bøje og ødelægge flapperne.

Denne bog er en af perlerne i samlingen af Malle-bøger, om end den godt kunne have været lavet i lidt kraftigere materiale. Men et meget omfattende og sødt indblik i Malles verden, der kun kan gives de varmeste anbefalinger.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Lucy Cousins: Malles store ordbog
Forlag: Gyldendal
Sider: 64
Udgivelsesdato: 1.2.2007
ISBN: 87-02-05237-7