Flere nyheder

 
Litteratur
Kroko

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kroko
Fre. 16. feb. 2007

Her udkommer to nye bøger om krokodillen Kroko. "Er du klar Kroko?" og "Hvad er klokken Kroko?" Det er farverige bøger for de mindste med kraftige sider, flapper og pop-ups, om en krokodille, der altid ender med at kom ud mod læseren i en flot 3D-effekt. Bøgerne ligner dog meget de kendte Malle-bøger, men uden at være i den helt samme klasse.

Kroko er en krokodille, og i disse nye bøger følger vi ham i nogle meget enkle hverdagssituationer. I Er du klar Kroko? venter vi på, at Kroko bliver klar (til hvad vides dog ikke), men han skal lige først have bukser og bluse på, og have bundet halstørklædet. Og til sidst er Kroko klar - og han kommer efter dig!

I Hvad er klokken Kroko? følger vi Kroko fra time til time, fra kl. 8 om morgen til frokost kl. 12. Når man banker på døren kl. 8 ligger han i sin seng og skal strække sig. Kl. 9 er det tid til morgenmad, og senere tid til at børste tænder og læse i sin kogebog. Og til slut, når man banker på døren kl. 12, er det spisetid - og den sultne Kroko sidder klar ved bordet med sin store åbne mund! Selve konceptet med brug af klokken virker dog overdrevet, for det forstår de små børn, som bøgerne er henvendt til, ikke.

Udover de meget kraftige bevægelige dele, er der i Er du klar Kroko? også et lille fint spejl. Til sidst i hver bog er der et flot pop-up af Kroko, med munden på vid gab. Hvor lang tid det holder, er jeg dog meget i tvivl om, for det åbne krokodillegab indbyder til at lege med det - og det kan det ikke holde til. Tapperne og siderne er af kraftig kvalitet og kan holde til en del, men de bevægelige dele vil ret sikkert hurtigt ryge en tur. De bevægelige dele er dog meget fine, og mere avancerede og gennemtænkte, end jeg har set i nogen andre børnebøger for de mindste børn.

Illustrationerne er kraftige, farverige og meget indbydende, og ligner meget formen fra de kendte Malle-bøger - selv skrifttypen og det ternede sengetæppe går igen. Lidt for meget efterligning efter min smag.

Aldersmæssigt er de gode til de 2-3 årige børn, der dog ikke skal være for nervøst anlagt, da krokodillens åbne gab, godt kan være lige lovlig farligt..

En meget lunken anbefaling her fra - der er simpelthen for meget plagiat over det, til at de er værd at ofre særlig lang tid på. Så hellere de rigtige Malle-bøger - hvor der endda også er en krokodille der ligner, han hedder bare Gustav.

Køb eller bestil bøgerne på saxo.dk.

Jo Lodge: Hvad er klokken Kroko? & Er du klar Kroko?
Forlag: Borgen
Sider: 20/14
Udgivelsesdato: 6.2.2007
ISBN: 978-87-21-02922-7/978-87-21-02923-4