Flere nyheder

 
Musik
Saturnus på Lades Kælder

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Saturnus på Lades Kælder
Fre. 20. apr. 2007

Saturnus gav tirsdag den 17. april en intim koncert for de indviede fans, forud for en mindre turné i USA, hvor en perlerække af klassikere fra deres hidtil fire udgivelser blev leveret uhøjtideligt, men kontant. Der var formentlig tale om en sidste 'øver', inden Lades Kælder bliver skiftet ud med Chicago Powerfest, Mokene, Illinois, som er det første stop "over there".

Dansk doom i verdensklasse
Saturnus har siden "Paradise Belongs to You" fra 1996 stået for en usædvanlig standard af dyster doom-metal, som med originalt materiale af høj kvalitet repræsenterer noget af det ypperste inden for genren. Senest har de med deres tredje album "Veronica Decides to Die " fra 2006 cementeret deres position som noget nær det mest originale danske band, musikscenen har oplevet de seneste mange år. Som noget lige så typisk for den danske musikscene er Saturnus næsten større i udlandet, end i den lille hjemlige andedam. Dermed ikke sagt at bandet ikke har en stor fanskare, der følger dem trofast. For det har de, hvilket de fremmødte på Lades Kælder denne aften vidnede om. Man var ikke kun et betalende publikum denne aften, man var sammen med gamle venner.

Koncerten
Som en selvfølgelighed lagde Saturnus ud med nummeret "Starres" fra EP'en "For the Loveless Lonely Nights" fra 1998, efterfulgt af eminente "Pretend" fra "Veronica Decides to Die", afløst af titelnummeret "Paradise Belongs to You". Tre numre, der på fornem vis viser spændvidden af bandets repertoire og deres loyalitet mod egne numre. Der er aldrig risiko for, at Saturnus kun promoverer nyere numre (der blev spillet fire numre fra "Veronica .." ud af 13 i alt). Alle koncerter er en helstøbt præsentation af nye og tidligere præstationer, hvilket igen understreger det massive fundament, bandet efterhånden har bygget under sig selv.

Numrene blev spillet næsten tungere end på pladerne, og det var først med "7", "Inflame Thy Heart" og "Lost My Way" fra albummet "Martyre" fra 1999, at tempoet forcerede noget og blev det tætteste Saturnus kom up-beat denne aften. Og hvilken fornøjelse er det ikke at opleve et band, der i den grad dvæler ved detaljen og nerven i de enkelte passager, frem for at forsøge at imponere publikum med højt decibel og fortærsket attitude.

Sættet blev afsluttet med det stormende flotte "Christ Goodbye" fra "Paradise Belongs to You", og den sidste ring af gyldensort marmor var smedet.

Kælderstemning
At Lades Kælder lægger lokale til Saturnus er egentlig pudsigt, når man tænker tilbage på de dage, hvor B. Joe herskede uindskrænket og leverede amerikansk wannabe-rock aften efter aften. Og måske også i lyset af, at der kun er plads til en beskeden håndfuld mennesker, og yderligere at stedet befinder sig det mest utrendy sted i hele København, hvad angår alternativ undergrundsrock, så kan man kun tage hatten af for det innovative tiltag og håbe på flere koncerter af denne standard og karat, selvom stedets begrænsede størrelse og kapacitet lægger et naturligt loft for, hvor godt det kan blive. Men det er altid godt at være sammen med gamle venner.