Flere nyheder

 
Litteratur
Klematis og klatreplanter

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Klematis og klatreplanter
Man. 7. maj 2007




I denne havebog oversat fra engelsk gennemgås klematis og klatreplanter i haven. Der er inspiration, råd om pasning og pleje, planteguide, muligheder for sammenplantning osv. Men desværre i en lidt uskøn sammenblanding.




Bogen indledes med et kapitel, der viser forskellige dekorationsmuligheder med klatreplanter - hvordan man fx kan indramme en buegang eller skjule ting. Herefter følger afsnit om, hvordan klatreplanter klatre, den rigtige støtte, tips til beskæring, pasning og pleje. Det hele i en lidt rodet omgang, hvor der ikke rigtig er nogen logisk inddeling.

Det mest nytænkende afsnit, er afsnittet om 'Klatrende kombinationer', hvor der er givet opskrifter på spændende og effektfulde kombinationer af klatreplanter med indkøbslister samt pasning og pleje - og her er der taget højde for både udspring, farver og former.

Der er meget omfattende trin-for-trin billedanvisninger til at bygge rosenbue, plante klatreplanter opad et hegn eller en opsats, eller i potter, som er henvendt til novicer i haven, men hvor der også kan findes enkelte tips til den erfarne haveejer.

Bagerst i bogen er der en planteguide, der beskriver nogle af de klatreplanter, man kan have i haven. Guiden er opdelt i klematis, klatreplanter og roser. Dette er en ganske nyttig del af bogen, for det er her man særligt kan se de mange forskellige muligheder, der er med klatreplanter.

Selve billederne er meget flotte og inspirerende, men flere er gengangere fra andre lignende havebøger og oversat fra det britiske haveselskab. Dette går igen i bogen. Den er ikke bygget op fra bunden med målet om en dækkende bog om klematis for øje, men er stykket sammen af mange allerede eksisterende tekster og billeder.

Bogen får ingen topanmeldelse herfra. Den er for rodet, og den giver ikke lyst til at kaste sig over havearbejdet. Den er forsøgt skrevet til nybegyndere med interesser i klatreplanter og havearbejde, men mangler systematikken til at give en grundig introduktion til området.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

John Brookes: Aschehougs bog om klamatis og klatreplanter
Forlag: Aschehoug
Sider: 160
Udgivelsesdato: 12.3.2007
ISBN: 978-87-11-26766-0