Flere nyheder

 
Litteratur
En sommerdag i Mylderby

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
En sommerdag i Mylderby
Ons. 9. maj 2007



Figurer fra Mylderby myldrer frem fra siderne i denne nye billedbog med rigtig mange detaljer af hverdagssituationer og figurer med hver deres egen historie at fortælle. En oplevelsesbog uden ord, der kræver engagement og som kan være med til at skabe dialog med børnene.

På 13 dobbeltsider får vi et indblik i det aktive liv i 'Mylderby' - en stor dansk by (med mange velkendte elementer fra København) på en sommerdag. Der er skole, børnehave, lufthavn, togstation, zoologisk have, park, indkøbscenter, park, byggeplads og meget andet. Pernelle Laulund har for at kæde siderne sammen lavet figurer, der går igen i byen; Hr. Suresen, en klovn, den nysgerrige muldvarp og flere andre. Dog skal man som læser være opmærksom på, at alle personerne ikke går igen på hver side som i de klassiske 'Find Holger-bøger', hvilket de yngste læsere kan have lidt svært ved at forstå, og man kan komme til at bruge lang tid på at lede efter f.eks. Hr. Suresen i parken.

Bogen er et stort arbejde med rigtig mange detaljer - måske for mange. Selvom det er tiltalende med en bog, man kan kikke i med sine børn igen og igen og stadigt opdage nye ting, så er de mange figurer næsten trættende for øjet. Det er svært at fokusere på de enkelte situationer og få en sammenhængende historie ud af det. Men når det er sagt, så er der stadig rigtig mange sjove situationer i bogen, som man kan snakke med sine børn om.

Normalt vil en billedbog uden tekst være forbeholdt de yngste læsere, men denne bog kræver et vist engagement at komme igennem, og kan derfor ikke anbefales for børn under 4 år. Det er heller ikke en bog man sætter sig ned og læser højt for sine børn en dag uden overskud, for den kræver dialog og tilstedeværelse, hvilket måske ville have været et godt træk i en hektisk hverdag.

Ud fra bogens billedopslag er der lavet to plakater, som kan købes gennem forlaget.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Pernelle Laulund: En sommerdag i Mylderby
Forlag: Borgen
Sider: 26
Udgivelsesdato: 1.5.2007
ISBN: 978-87-21-02935-7