Flere nyheder

 
Litteratur
Far, mor & børn

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Far, mor & børn
Tir. 5. jun. 2007



Socialpædagog Birthe Stampe og sundhedsplejerske Sigrid Riise deler i denne bog rundhåndet ud af råd til småbørnsforældre om alt fra søvn, mad og barnets udvikling. Rådene stammer fra forfatternes råd til forældre og bedsteforældre i P4s radioprogram af samme navn: "Far, mor og børn. Gode råd til forældre"



Det er en opdatering af den kendte bog, der først gang udkom i 1994. Denne udgave har opdateringer om brugen af Internet, fælles forældremyndighed, rygning - samt en opdatering af boglisten bagerst i bogen.

Bogen starter med det område næsten enhver småbørnsforældre vil kaste sig over: Søvn! Både om de nyfødte og de lidt større børns søvn. Herefter følger afsnit om alt indenfor børneopdragelse: Kost, overnatning udenfor hjemmet, motorisk udvikling, sproglig udvikling, legetøj, søskende, jalousi, søvnlidelser og det for tidligt fødte barn. Til slut er der et afsnit om rygning, skilsmisse og samvær.

Alle afsnittene er fulgt op af talrige eksempler fra programmet Far, mor og børn. Et radioprogram hvor forældre og bedsteforældre ringer ind med spørgsmål om deres børn og børnebørns opdragelse og udvikling. Som flere andre bøger baseret på brevkasser og radioprogrammer, så er rådene ganske velovervejede og reflekterende, men der mangler en opfølgning på, hvad der sker bagefter. Hvordan taklede forældrene de råd de fik - og hjalp det dem og børnene?

Når det er sagt, så er rådene alle meget praktiske - der tages udgangspunkt i barnet - dets alder og behov. Samtidig skaber de givne eksempler ofte den indsigt, at det tit er helt andre problemer, der skal tackles for at komme igennem det, der var det egenlig problem. Har man store problemer indenfor et bestemt område, er det dog ikke denne bog man skal have fat i - men nogle af de mere specialiserede bøger givet i boglisten bagerst i bogen. Det er en allround-bog med gode råd til forældre, der søger hjælp til at forebygge eller komme videre fra fastlåste situationer med deres børn.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Sigrid Riise & Birthe Stampe: Far, mor og børn. Gode råd til forældre.
Forlag: Documentas
Sider: 144
ISBN: 978-87—7063-022-1