Flere nyheder

 
Musik
Powderhog

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Powderhog
Man. 11. jun. 2007

Powderhog

En svedig kvartet fra det vindblæste Esbjerg i Vestjylland trykker den så meget af på deres selvbetitilede debutalbum "Powderhog", at København må stramme sig gevaldigt an, hvis storbyen skal beholde titlen som stedet, hvor der bliver spillet seriøst rock'n'roll.

De esbjergensiske rockere leverer 11 skarpe skud fra hoften med deres første studiealbum, men bandet har lang erfaring med talrige livejobs i både ind- og udland, hvor de tydeligvis har skærpet sansen for det umiddelbare udtryk inden for en gedigen omgang klassisk rock a la svenske Hellacopters og Nomads, og Johnny Houmarks vokal lyder til tider som en meget ung Danzig. Der er fyld, fed lir og attitude, både på sangen, men så absolut også på Jesper Borgs og Jeppe Hagen Petersens guitarer, der ikke erobrer nyt landskab, men som leverer klassiske riffs og umiddelbar cohonas, så man hurtigt må overgive sig den friske og ligefremme stil.

Når man hører Powderhog bliver man i rigtig godt humør. For det handler først og fremmest om den fede rock, som rigtig mange ikke er i stand til at spille. Langt hen ad vejen er der tale om noget, man har hørt tusind gange før, og jeg kunne namedroppe et hav af inspirationskilder for den energiske kvartet, men i sidste ende er Powderhog et forbandet godt spillende ensemble, der ikke bekymrer sig om at opfinde den dybe tallerken, men som spiller en solid omgang fuldfed rock, som blæser ud ad landevejen i takt med at den tocylindrede kværn æder sig igennem det støvede landskab, hvor et tandløst læderfjæs og en afsveden kaktus er eneste tilskuere.

Den eneste begrænsning på Powderhogs album, er den åbenlyse kvalitet som liveband, der næsten er umulig at få ind i et studie. Selvom Jacob Hansen, der også har produceret Volbeat, gør et ganske fremragende stykke arbejde med at skrue på knapperne. Og her ligger måske den mest iøjnefaldende forskel på Powderhog sammenlignet med Hellacopters og Nomads: Bandet lyder simpelthen bedre, og lad dette være en opfordring til alle om at høvle ned i den nærmeste Guf og indmelde sig i klubben af dedikerede Pulversvin.

Udgivet på Trechoma Records.