Flere nyheder

 
Litteratur
Kaptajn Bimse i Saltimbocca

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Kaptajn Bimse i Saltimbocca
Fre. 29. jun. 2007

Saltimboccas jungle er et frygtelig farligt sted lige nord for Odsherred - Porsens land. I Saltimboccas jungle må man ikke grine, for så ender man i den sorte gryde! Den farligste fyr i Saltimboccas jungle, er en, hvis navn man ikke må sige, for så kommer han og spiser en! Men turen går til ham, hvis Anna, Kaptajn Bimse, Goggeletten og Hr. Johnsen vil finde den gule flyvemaskine Zanzibar.

Kaptajn Bimse i Saltimbocca er den tredje selvstændige historie i serien om Anna og Kaptajn Bimse. I den første historie om Kaptajn Bimse, der flyver rundt i sin gule flyvemaskine Sanzibar, har pigen Anna glemt sin elskede dukke Sorte Sophie i sommerhuset i Odsherred. Kaptajn Bimse og andenpiloten Goggeletten tager Anna og bamsen Hr. Johnsen med i Zanzibar for at finde hende, og det er starten på mange eventyr... Denne historie starter med, at Anna får stjålet sin elskede gule cykel, hun fik i fødselsdagsgave udenfor Irma. Hun er sur og vred, nægter at spise og vil aldrig le mere!

Heldigvis kommer hun på andre tanker, da hun oppe i sommerhuset igen møder Kaptajn Bimse, der er ude at lede efter Goggeletten og den gule flyvemaskine, der er blevet væk - i Saltimboccas frygtelige jungle! De flyver til Saltimbooca for at lede, og får hjælp af grinebiderne Billy Bænkebider og Pumpernikkel Jakobsen, der lige har været ved at dø af grin! Men for at få flyveren tilbage må de krydse kløften med det meget lange navn: Den store, dybe kløft med den meget lange bro med de meget tynde brædder, der gynger så frygtelig farligt i vinden. Hvilket er et meget farligt foretagende.

En helt fantastisk historie til børn fra 4 til 10 år, der leger med sproget på en helt igennem dejlig måde. Man lærer forskellen på at simre og slumre, og nye ord og vendinger som f.eks. at være 'helt kypriotisk i hovedet', at 'kukke-lurer' og hvordan man går 'på må og få'.

Vigga Bro læser på en hyggelig farmor-agtig måde historien højt, men der kunne godt være lagt lidt mere differentieren i person-stemmerne - f.eks. er den snøvlende Goggelet ikke helt så snøvlende, som han kunne være.

Denne historie er - både som bog og CD - et rigtig godt valg - en varm anbefaling her fra. CDen passer lige til et par timer med sine børn på vej i bilen eller toget... For selvom man er voksen er det en historie, der absolut er værd at høre. Det er en historie af bedste klasse - en historie hvor børn som voksne sidder med smil i øjet og på læben.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Bjarne Reuter: Kaptajn Bimse i Saltimbocca
2 CD'er - 2 timer 43 min
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 29.6.2007
ISBN: 978-87-02-06066-9