Flere nyheder

 
Litteratur
Karla Katrine Karlsson

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Karla Katrine Karlsson
Tor. 30. aug. 2007



Karla Katrine Karlsson er aldrig blevet kaldt andet end Karle. Hun er lige fyldt syv år og skal begynde i 1. klasse efter sommerferien. Sådan starter historien om Karle, der går meget op i fodbold, som nogen gange kommer til at lyve lidt for at få opmærksomhed, og er opfindsom, som kun en syvårig pige kan være.



Her er en højtlæsningsbog/ bog til selvlæsning, for 5-9 årige. En bog for piger (og drenge) som ikke gider glimmer, balletskørt og heste. Karle er til fodbold og hun farver sit hår gult - ikke lyserødt - men gult som hendes store idol Ronaldinhos fodboldtrøje.

Karle kommer fra en familie af piger: Karles mor, mormor og oldemor (kaldet mormor Tilde for forvirringens skyld) er alle alene, og mødes en gang om ugen til pigemiddag. Selvom det er en familie af piger, har bogen sine mandlige personer: Drengen Mozart der hellere vil spille klaver end fodbold, viceværten Knud og vagabonden Severin, der har en vigtig rolle at spille for at redde en af Karles små løgne.

Historien tager rigtig fat, da Karles moster Martha ankommer.. ja faktisk lidt før. Moster Martha er en pertentlig dame, der elsker at rette, rydde op, gøre rent og kritisere. Karle skal nemlig i bad og vaske det meget gule hår inden hun kommer, og så glemmer hun vandet, der løber i badekarret! Uden at røbe for meget, så kommer der meget vand.. Siden hen er der problemer med af få moster Martha til at tage hjem, at finde en gave til morens fødselsdag og få ryddet op i alle de små løgne.

Bogen har ikke en logisk kapitelstruktur. Historien virker til at være skrevet ud i et og derefter delt op, hvilket ikke virker så godt ved højtlæsning. Men bogen er også så kort, at man sagtens kan læse den over en 2-3 gange.

Stregtegningerne i bogen kunne sagtens have været mere detaljerede eller i øjenfaldende. De virker i hvert fald langt fra så spændende som historien.

En middelmådig bog, der rammer lidt ved siden af begge målgrupper. Den virker ikke helt som højtlæsningsbog, og er lidt for avanceret for de yngste læsere. Men den har stadig sine spændingsmomenter og sjove fortællinger.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Mecka Lind: Karla Katrine Karlsson
Illustreret af Søren Mosdal
Forlag: Gyldendal
Sider: 112
ISBN: 978-87-02-04142-2