Flere nyheder

 
Musik
STOMP - Musikhuset Aarhus

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
STOMP - Musikhuset Aarhus
Tir. 11. sep. 2007



Endnu en gang gæster STOMP Århus med et næsten 2 timer langt show med rytme, larm, humor og glæde. Alt kan bruges til at lave lyde, rytmer og musik med - det beviser dette show med 8 sprængfyldte energibomber, der slår, klapper, hopper og svinger, mens de skaber rytmer, der får publikum til at hoppe i sæderne, klappe i hænderne og trampe i gulvet!

STOMP er en energifyldt sammensmeltning af musik, dans og teater - og synonym for det at spille på alt mulig andet end almindelige instrumenter. Selvom fænomenet STOMP efterhånden har eksisteret i mere end 10 år, er det stadig en oplevelse værd. Showet er ikke blot fyldt med rytme og energi - det er også fyldt med lune og smil.

Forestillingen starter med en enkelt mand, der kommer ind på scenen med sin fejekost og efter ham følger de resterende trop, så der til sidst er 8 mennesker på scenen, der banker fantastiske rytmer i scenegulvet med deres koste. Herefter fortsætter showet i stor stil.. og fra fejekoste fortsætter musikken med tændstikæsker, klappen i hænderne med sand på gulvet, fejeblade, rør, køkkenvaske med vand i og gummihandsker etc. Der kan spilles på alt! Poser, spartler, sugekopper og endda aviser.

Showet er bygget op omkring to mennesketyper - den smarte og outsideren. De optrædende driller hinanden, skaber stemninger med klassiske klovnescener, som til tider inddrager og gør grin med publikum. De komplicerede dansescener med et virvar af hjemmelavede instrumenter og de krævende solonumre er vildt imponerende. De bedste scener i showet er imidlertid dem, der er bygget op omkring en historie, og hvor det lykkes at forene dansen og rytmerne med skuespil og klovnerier på en vellykket måde.

Et af de mindre støjende numre er det visuelt meget flotte show med zippolightere - hvor selv lyset skaber en rytme og stemning. Et nummer med kæppe skaber associationer til de bedste kung-fu film, og da de spiller med store olietønder bundet på fødderne, lignede de til forvekslings Legos bionicles. Hele showet slutter af med en næsten samba-agtig rytmeforestilling.

Showet henvender sig til alle aldersgrupper - og en fyldt sal med børn, unge og ældre klappede i takt til rytmerne. Nogle valgte dog at stikke fingrene i ørerne under visse af numrene, for det er højlydt. De helt små fandt vist showet en anelse langstrakt, dog vakte nummeret med sugekopperne, der laver pruttelyde, stor jubel både blandt børn og barnlige sjæle.

Et sandt festfyrværkeri af lyde og visuelle sanseindtryk. En varme anbefaling herfra.

STOMP gæstede Aarhus Musikhus under Århus Festuge.

Læs mere på: www.stomponline.com