Flere nyheder

 
Litteratur
Grimms bedste eventyr 1

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Grimms bedste eventyr 1
Man. 17. sep. 2007



Så kommer der endnu en serie lydbøger til børn. Denne gang er det den første og forhåbentlig ikke sidste i en serie med eventyr af Brødrene Grimm, og hvem elsker ikke de klassiske eventyr?! Hæng fast i Guldgåsen, sov med Tornerose, tag med Tommeliden ud i verden eller følg stenen gennem skoven i måneskinnet med Hans og Grethe.

CD´en indeholder 7 af Brødrene Grimms eventyr: "Den bestøvlede kat", "Die Bremer" "Stadsmusikanten", "Hans og Grethe", "Guldgåsen", "Rumleskaft", "Tornerose og Tommeliden". Hvert eventyr tager 6-15 minutter, og i alt er der lige over en times oplæsning. En passende længde til en biltur, og alligevel med mulighed for at bryde dem ned i kortere historier, ved at høre dem hver for sig.

Eventyrerne kræver ikke den store introduktion - det er dem vi kender fra vores barndom, og som selv de yngste børn kender. Det er historien om 'Den bestøvlede kat', der skaffer møllersønnen prinsessen, skov, mark, slot og titel af Greve ved blot at vandre ud i verden i sine støvler og med snedighed og list skabe en god illusion. Der er historien om Tornerose, der bliver forbandet af den 13. fe og må sove i hundrede år. Det er eventyret om det gamle æsel, hund, kat og hane, der i deres fremskredne alder, må drager til Bremen for at blive stadsmusikanter. Og flere endnu..

Historierne er flot læst op af skuespillere Maria Garde, der mestre oplæsningens svære kunst - tydeligt og indlevende.

Selve CD'en kommer i en flot lille kassette med håndtag - og med illustration af Den bestøvlede kat af Svend Otto S. på omslaget. Håndtaget er både praktisk til at hænge den op på en krog, men er også god i hånden som en lille taske, når man skal på tur..

Er man den heldige ejer af nogle af Gyldendals udgivelser af Grimms historier eller samlingen Grimms bedste eventyr alle illustreret af Sven Otto S., så kan man følge med i billederne, hvis man har lyst til en "lyt og læs" oplevelse.

En dejlig lyd-cd, der er god fra 3-4 års alderen til både piger og drenge.

Brødrene Grimm: Grimms bedste eventyr 1
Læst op af Maria Garde
1 CD - 1 time 7 minutter
Forlag: Gyldendal
ISBN: 978-87-02-06067-6