Flere nyheder

 
Teater
Guitaristerne

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Guitaristerne
Tir. 2. okt. 2007

Komedien om Guitaristerne har efterhånden gået landet over, og har været en stor succes - og premieren på Odense teater d. 27/9 lover bestemt også godt. Det er en komedie som tager afsæt i den kendte sangskriver John Hansens død og den mindekoncert, som 4 af hans mest trofaste fans mødes foran hans hus for at planlægge.

John Hansen var ikke lige arketypen på en folkekær sangskriver. Tværtimod var han en menneskefjendsk hypokonder, der mest af alt havde lyst til at tage sit eget liv - og gerne også naboens.

Hans banale sange som Har fået gæld, Det rige svin skal dø, Hvor er min lighter og Hvor er min krop beskriver ganske godt de problemer John Hansen igennem sit hårde liv tumlede med. Sangene, som i øvrigt er ganske melodiske, binder historien rigtig fint sammen, og udgør rygraden i den satiriske humor der bærer stykket. Det er godt fundet på, og det er hamrende morsomt!

De fire guitarister er fire meget specielle karakterer, som bestemt også har hver deres at tumle med. Og det går ikke stille af sig når neuroser, menneskeangst, selvhøjtidelighed, angst og naiv dumhed støder sammen i deres kamp for at skabe en mindekoncert der kan være denne fantastiske sangskriver værdig.

Stykket udspiller sig foran Johns hus, hvor de fire fans mødes efter hans begravelse for at planlægge mindekoncerten. De kan dog ikke komme ind, da der ikke er nogen der har fået nøglen med, og må derfor slå sig ned foran huset.

Scenografien af Stine Martinsen med facaden af John Hansens hus og bunkerne af diverse loppemarkedsrædsler og brugte malerspande udgør en rigtig fin ramme for historien.

Mikkel Bay Mortensen gør det rigtig godt som den neurotiske og menneskeangste Hesselhud der ter sig som et lille barn når han ikke får sin vilje. Hans modspil i kampen om lederrollen udgøres af den på overfladen ganske besindige Gregers, som dog alligevel har let til tårer. Gregers spilles af Claus Riis Østergaard, som også leverer en meget fin præstation.

De to øvrige guitarister er den irettesættende og moderlige Grete, spillet af Susanne Saysette, og den naive og enfoldige Kim, spillet af Cecilie Stenspil.

Begge leverer også meget fine præstationer, så på skuespillersiden står også stykket stærkt.

Guitaristerne er skrevet af Line Knutzon, der også kendes for Snart kommer tiden og Først bli'r man jo født. Og man forstår godt at det indtil nu har været en stor succes - det er velfortjent!

Det er underfundigt, banalt og enormt morsomt!

Guitaristerne: Odense Teater

Se spilletider