Flere nyheder

 
Litteratur
Styrk dit immunforsvar

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Styrk dit immunforsvar
Søn. 14. okt. 2007



'Styrk dit immunforsvar' indeholder data om 100 forskellige fødevares immunstyrkende egenskaber. Med en lille opskrift til hver fødevare samt en oversigt over forskellige immunsygdomme og en liste med fødevarer, man skal spise eller undgå, hvis man har de pågældende sygdomme. Bogen er fin, hvis man vil snuse til emnet, men egner sig ikke til fordybelse.

Bogen er opdelt i logiske afsnit og med mange symboler på siderne, så der spares plads ved omtalerne af den enkelte fødevare. Der er til hver vare beskrevet hvilke vitaminer og mineraler varen indeholder, og hvad fødevaren hjælper imod. Desuden medfølger en lille opskrift, hvor man kan blive inspireret til måder at bruge den pågældende fødevare i madlavningen. Opskrifterne er pga. pladshensyn ikke voldsomt uddybende, men skulle dog være til at lave, hvis man bare har lidt erfaring med madlavning.

Bogen er skrevet af en ernæringsekspert og det er derfor undrende, at hun rask væk anbefaler kartofler, som den mest tilgængelige kilde til C-vitamin. En ernæringsekspert burde vide at C-vitamin ødelægges ved kogning og eftersom de færreste nok spiser rå kartofler er det begrænset, hvor mange C-vitaminer, der kan være tilbage, når kartoflen, når tallerknen. Det kan ydermere undre, når hun flere steder i bogen anbefaler, at man varmer grøntsagerne skånsomt for at undgå at ødelægge C-vitaminet.

Bogen lægger op til at bruge fødevarer som en form for medicin. Det kan man mene om, hvad man vil, men der kan nok ikke være uenighed om, at det er fornuftigt at leve sundt og spise varieret med overvægt af frugt og grønt. Hvis man hører til dem, der gang på gang må lægge sig med forkølelser, influenza og lignende, kunne det måske være meget interessant at studere, om der kunne gøres andet end at drikke urtete og sove det væk

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Styrk dit immunforsvar - 100 hurtige opskrifter til at holde dig sund og rask: Charlotte Haigh
Forlag: Borgen
Sideantal: 127
ISBN: 978-87-21-03017-9