Flere nyheder

 
Litteratur
Gaven til maven

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Gaven til maven
Tor. 25. okt. 2007



Bogen består af en række forskellige forslag til hjemmelavede værtindegaver, fødselsdagsgaver o.a. Det kribler ligefrem efter at gå i køkkenet og kreere alle disse forskellige lækkerier, hvem ved, måske kan man lave en flot kurv med hjemmelavede lækkerier til moster Oda eller tante Lis i julegave. De vil da blive henrykte for sådan en samling præsentable, spiselige gaver som er Jamie Oliver-værdige.

Bogens opskrifter spænder vidt lige fra likører og saft til marmelader og konfekt. Der er noget for enhver smag, og til hver opskrift er der forslag til, hvad maden kan bruges til, samt forslag til flotte måder at præsentere og indpakke på.

Tidligere var hjemmelavede gaver forbundet med sparsommelighed, beskedenhed eller ligefrem nærighed. Det kunne være svært at finde et egnet ansigtsudtryk, når farmor kom forbi med hjemmelavet marmelade, rødbeder eller saft fra haven. Der blev ikke rigtigt sat pris på disse temmelig ordinære gaver. I dag hvor tid i høj grad er en mangelvare, er der noget originalt og anderledes over at modtage en gave, som ikke bare er købt på vejen, men som nogen har brugt tid og omhu på at lave, og som samtidig præsenteres flot i et patentglas, cellofan eller lignende.

Delikatesserne i bogen vil altid være velkomne gaver, de kræver naturligvis tid at fremstille, men det er netop det, der gør en hjemmelavet gave til noget særligt.

Det eneste der halter lidt ved denne bog er lidt ekstra information om ingrediensernes årstider. Hvis man ikke selv har have, eller ikke ved ret meget om ingredienserne, kan det være svært at vide, hvornår opskrifterne kan laves. Det er f.eks. ikke alle der ved, hvornår og hvor man høster hyben, eller hvornår man kan få fat i frisk ingefær. Det kan jo godt være lidt ærgerligt, at sætte sig for at man vil lave syltede hyben eller citrusmarmelade med ingefær, og så finde ud af at sæsonen netop er overstået. Ingredienserne kan i mange tilfælde købes på frost eller på anden vis konserveret, og så betyder det ikke så meget, som når ingrediensen kun fås i sæsonen.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Gaven til maven: Gitte Heidi Rasmussen og Inge Skovdal
Forlag: Gyldendal
Sideantal:89
ISBN:978-87-02-05978-6