Flere nyheder

 
Litteratur
Som dug for solen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Som dug for solen
Tir. 23. okt. 2007

Som sædvanlig har Robbert Goddard skrevet et plot som ikke umiddelbart lader sig gennemskue, ikke mindst fordi der er flere parallelle handlingsforløb, som ikke umiddelbart har forbindelse med hinanden.









Historien begynder i Avebury i 1981. En ung pige kommer gående med tre børn. Den unge pige kommer i snak med en lokal landsbybeboer og imens løber en mand hen og samler den mindste pige op og stikker af i en varevogn. Den unge pige løber bag efter varevognen for at redde den mindste, men når ikke frem og da varebilen stikker af kører den samtidig den mellemste pige ned foran en håndfuld vidner.

Uanset hvor meget der ledes, så lykkes det ikke at finde den lille bortførte pige igen og en familie har dermed mistet to af sine tre børn og den unge pige der passede dem kommer aldrig over det og vidnerne glemmer heller aldrig tragedien.

Mange år efter forsøger nogen at få sagen taget op igen. En anonym person sender bebrejdende breve rundt til nogle af de folk der var til stede den dag i Avebury eller deltog i opklaringsarbejdet og David Umber, et af vidnerne mistænkes, for at stå bag brevene. David Umber har selv lidt under de ulykkelige hændelser den dag, ikke mindst fordi han blev gift med barnepigen, som senere tilsyneladende begik selvmord på grund af skyldfølelse over ikke at have set ordentlig efter børnene.

Bogen er fyldt med en masse løse tråde og forbindelser, som først i sidste afsnit begynder at give mening. David Umber slår sig sammen med politiet om at forsøge at opklare den gamle sag, men det betyder at der er mange ting, som de pludselig må se i et nyt lys, det er svært at finde ud af hvem de kan stole på og pludselig svæver både de og deres kære i meget stor farer, for der er nogle mennesker, som vil gøre hvad som helst for at undgå at tragedien i Avebury bliver opklaret.

Som dug for solen kommer ikke helt op på siden af Robert Goddards øvrige romaner. Den virker til tider søgt og lovligt langt ude, hvor forfatterens øvrige værker har haft så meget realisme, at man godt kan tro på at plottet er sandt. Goddard mestrer kunsten at holde læseren i komplet uvidenhed om sagens rette sammenhæng til de allersidste sider, hvor alt pludselig falder på plads. Sådan er denne bog også, men plottet lever som nævnt ikke helt op til kvaliteten af hans tidligere værker.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Som dug for solen: Robert Goddard
Forlag: Gyldendal
Sideantal:344
ISBN: 978-87-02-05259-6