Flere nyheder

 
Film
Omsen og Momsen på DVD

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Omsen og Momsen på DVD
Tor. 13. dec. 2007

"Må man male sig med øllebrød? Må man kaste rundt med sutter? Må man tegne på tapetet må man slå en masse prutter?" Næ næ næ næ næ det må man ikke.. Men det vidste vi der husker 'Omsen og Momsen' fra sidst i 1980'erne - hvor det var et af DR's mest populære børneprogrammer - jo egentlig også godt.

Og nu hvor programmerne kan ses/genses på DVD, er der også en chance for, at dagens børn kan lære det.

Omsen og momsen handler om to brødre; lillebror Tom, som kun er en baby, og for hvem verden er fuld af mærkelige og uforståelige ting, og storebror Jess, der gør sit allerbedste for at tage Tom ved hånden og forklare ham om det hele.

Undervejs kaster de to fantasifulde brødre sig ud i en masse sjove lege, der på intet tidspunkt involverer noget, der så meget som minder om en playstation - det tætteste vi kommer er vist et fjernsyn af en papkasse - og det hele krydres med en masse rigtig gode børnesange.

Det er filminstruktøren Søren Kragh Jakobsen, der står bag både manuskript og sange. Jess Ingerslev og Tom McEwan gør det fantastisk godt i deres roller som henholdsvis storebror og lillebror - og naturligvis også som de "søde visse vasse vilde voksne", som set gennem drengenes øjne unægtelig fremstår noget besynderlige! Og selvom programmerne efterhånden har nogle år på bagen, er jeg ikke i tvivl om, at "nutidens unger" også vil finde dem ganske morsomme.

Så hvad enten DVD'en skal være et nostalgisk gensyn for os, der var børn da den blev vist første gang, eller om den skal gøre sig som underholdning til børnene i dag, så kan den varmt anbefales.DVD'en er egnet til børn i 5-9 års alderen. (Og alle os andre!) Den indeholder 6 afsnit af "Omsen og Momsen", og der er mulighed for dansk tekstning. Der er ikke noget ekstramateriale på DVD'en.

Ude på DVD fra Nordisk film

Se info om serien