Flere nyheder

 
Film
Krøller i Sovsen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Krøller i Sovsen
Fre. 4. jan. 2008




'Krøller i sovsen' er efterfølgeren til 'Huller i suppen' fra 1988 med John og Åge. Der er tale om en samling af optagelser med skjult kamera, hvor almindelige mennesker udsættes for underlige situationer og møder mærkelige mennesker, såsom en mand, der deler penge ud til forbipasserende og en hashbod foran et supermarked.

Plottet i filmen er, at der ankommer et rumskib til jorden i fremtiden, hvor jorden er fuldstændigt uddød og midt i en istid. Rumskibet indeholder en mand og en kvinde, som udforsker jorden og finder en samling af gamle film optaget med skjult kamera, som de giver sig til at se, inden de skal afsted igen.

Det kan umiddelbart undre, at så mange mennesker ryger på de tossede optrin, idet mange af de medvirkende er kendte skuespillere og entertainere. Hvis man ser Thomas Wivel iført politiuniform midt på rådhuspladsen, burde der så ikke være en advarselsklokke, der ringer? Det kunne måske tyde på, at det er nogle meget gamle optagelser fra dengang, de medvirkende ikke var helt så kendte?

Hvis du synes skjult kamera bare er det bedste i verden, vil Krøller i Sovsen sikkert også være et hit. Hvis du derimod synes skjult kamera er pinligt og kikset, skal du enten lade være med at se det, eller se det for de episoder, hvor skuespillerne selv kommer på glatis.

Det er et generelt problem for filmen, at de forskellige gags, der forsøges filmet som skjult kamera, faktisk ikke er særligt sjove. Det sjoveste er faktisk, når de professionelle skuespillere selv kommer på glatis. Det er skønt at se, når de almindelige mennesker tænker hurtigere end den professionelle skuespiller, og det ender med, at det er skuespilleren, der er til grin. Yndlingsscenen i den forbindelse må være manden, som render rundt og spiller mundharmonika på strøget. Han spiller lige ind i hovedet på folk og forlanger så penge for musikken, hvis han giver dem et knus koster det også penge. Han får standset en køn pige, som egentlig gerne vil give ham penge, men som ikke har kontanter. Hun siger så, at han må vente en halv time, så kommer hun igen med kontanter, giver ham et knus og på vej væk, vender hun sig om og siger, at han skylder hende en tier for knuset. Imponerende hurtigt tænkt af hende og han efterlades fuldstændig målløs - sådan!

Ud på DVD fra Sandrew Metronome

Se film-info