Flere nyheder

 
Litteratur
Find en flue

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Find en flue
Søn. 13. jan. 2008

I en ny billedbog fra Gyldendal tages der udgangspunkt i fotografier og tilsvarende figurer i en papbog med kraftige sider for de allermindste. Her kan man på 8 dobbeltsider (+ for- og bagside) ikke bare finde en flue, men også en mariehøne, et blad og andet fra naturen, som de mindste kan se på og snakke om.

Gitte Lotinga har taget billeder og Nina Hørve Jensen tegnet tilsvarende figurer til af en flue, en myre, mariehøne, bille, vandmand, en kogle, et blad, jordbær og en mælkebøtte. Det er helt enkle tegninger, hvor særligt dyrene er lavet meget charmerende med små øjne. Figurerne har dog enkelte skønhedsfejl og kunne godt været lavet lidt mere 'naturtro' f.eks. mangler billen 1 ben og mariehønen 2, ligesom det kan virke lidt svært at forklare, at koglen på fotografiet og koglen på tegningen er to forskellige slags. Billederne er ikke ligefrem nogen, man falder i svime over - særligt er de to vandmænd på første opslag meget utydelige, og både myren og mariehønen kunne med fordel være taget meget tættere på.

Ideen med bogen er i og for sig meget sød, men det virker bedst med de personificerede dyr med de sjove øjne.. og så kunne omhuen af både billeder og figurer godt have været bedre. Men alt i alt en ok bog for de allermindste børn.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

Gitte Lotinga & Nina Hørve Jensen: Find en flue
Forlag: Gyldendal
Sider: 18 i hårdt pap
ISBN: 978-87-02-05733-1