Flere nyheder

 
Musik
Arcane Order

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Arcane Order
Man. 14. jan. 2008



I 2006 fik danske Arcane Order flotte anmeldelser af deres debutalbum 'The Machinery Of Oblivion', og pladen var samme år nomineret ved The Danish Metal Award. Men det hele startede flere år før under navnet Scavenger, med en lettere turbulent start, før bandet fik fast grund under fødderne med de nuværende medlemmer og med rutinerede Jacob Hansen bag knapperne.

Klassisk trash med moderne lyd
Det første, man lægger mærke til, når man stifter bekendtskab med Arcane Orders' In The Wake Of Collisions, er deres massive og rutinerede lyd, der spænder over et par dekader af den mest beskidte thrash-rock. Der er reminiscenser af Slayer på "Eruptions of Red", sangeren Kasper Thomsen (tidl. Raunchy) lyder momentvist som trommeslager Dan Beehler fra 80'bandet Exciter, Flemming Lunds og Kasper Kirkegaards guitarløb og -soloer har en majestætisk karakter i deres nærmest pompøse lyd, og alligevel skriver Arcane Order sig ind i den moderne thrash som hos norske Old Man's Child, når de er bedst.

Tolkien på syre
På omslaget ser man kæmpe planeter bag horisonten, en mørkedyster borg i forgrunden og lyn og knejsende bjergtoppe i baggrunden. Der er med andre ord lagt op til en solid omgang mytisk rock, med udgangspunkt i den efterhånden noget klichéagtige dyrkelse af skumle landskaber og fjerne tider med hemmelige broderskaber og onde hensigter. Men på forunderlig vis lykkes det faktisk Arcane Order at mane en magisk stemning frem med deres til tider aggressive dødsthrash på et nummer som eksempelvis "The Reaping Reverenge", hvor en solid omgang growl blandes op med tonstunge rundgange på både trommer og guitar. Det er fandens overbevisende banket sammen, og på intet tidspunkt mister bandet hverken moment eller pusten. På "Serpent Tower" er der lige så meget smæk for skillingerne, men nummeret viser meget godt den bredde, der er i Arcane Orders musikalske univers. Fuld tryk på, men med en masse spændende detaljer gemt i lydbilledet, hvis man tager sig tid til at lytte ordentligt efter.

Rutine, talent og en helvedes masse energi
Når man har lyttet til In The Wake Of Collisions adskillige gange med et par efterhånden rødglødende hørebøffer, som jeg har, kan man kun overgive sig til bandets formidable evner til at levere noget af det mest overbevisende og talentfulde, beskidte thrash i mands minde. Det hører dog med til (lyd)billedet, at Jacob Hansen igen har gjort en solid og succesfuld indsats bag knapperne hos dette sammenrend af musikere med fortid i så prominente bands som blandt andre Autumn Leaves, Invocator, Hatesphere og Koldborn. Flot og overbevisende thrash, når det er bedst, og hvor er det godt, at vi ikke skal til udlandet for at importere de rutinerede kræfter. Der er efterhånden et solidt grundlag i Danmark af yderst kompetente bands, der har talentet, muligheden og viljen til at drive det vidt. Arcane Order er det næste skud på stammen.

Ude på CD fra Metal Blade Records/ Target Distribution