Flere nyheder

 
Musik
Thorium: Feral Creation

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Thorium: Feral Creation
Fre. 22. feb. 2008

De danske Death Metal-veteraner er tilbage med deres tredje album, hvor der bliver gået til stålet af den gode gamle slags. Der bliver ikke lavet nye boller på suppen, men Thorium leverer en gang overbevisende metal, hvor der både er plads til de tunge riff og til hurtige skærebrændere.

Nye batterier
Thorium blev dannet i 1997, og da bandet i 2000 debuterede med albummet Oceans of Blasphemy, svømmede anmelderne i både ind- og udland over af begejstring for det aggressivt spillende band med de lovende takter.

Oceans of Blasphemy blev kort efter fulgt op af Unleashing the Demons, som kom i 2002, men bandet valgte kort tid efter at sætte hele projektet på stand by. Til stor ærgrelse for deres allerede på dette tidspunkt mange fans.

Nu, næsten seks år efter, er de gamle helvedeshunde tilbage på scenen med deres tredje album, og de har tydeligvis brugt tiden til at få ladet batterierne op, for der er både momentum og fed energi i de nye numre.

Feral Creation er et klassisk album med masser af reminiscenser fra den gamle Death Metal-skole, der blev grundlagt i firserne af blandt andre Napalm Death. Der er også tydelige spor at finde i Thoriums klassiske univers, og især titelnummeret er et godt eksempel på den energi og kvalitet, de gamle baggårdsrockere serverer med deres frådende rock.

Der er som sagt ikke meget nyt at komme efter hos Thorium, men det behøver der vel strengt taget heller ikke, når bare MHA, Allan, Marcel, KB og Niko leverer en gang overbevisende metal, som de gør på et album, der i øvrigt er flot produceret af den efterhånden superrutinerede producer Jacob Hansen.

Et flot comeback, og sikkert til stor glæde for alle dem, der stadig hylder de gamle Death Metal-dyder.

Ude på CD fra Mighty Music og Target Distribution