Flere nyheder

 
Teater
Mamma Mia!

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Mamma Mia!
Man. 25. feb. 2008

Forestillingen har det hele: En god historie, morsomme indslag, blændende skuespillere såvel som sangere samt fantastiske og medrivende sange. Der er blevet plads til 22 skønne ABBA sange, som passer så perfekt til handlingen, at man skulle tro at Björn og Benny skrev deres mange hits, netop med denne musical for øje. "Mamma Mia!" er en af de bedste musicals, jeg nogensinde har oplevet.

Showet er den originale Londonopsætning og opføres på engelsk, hvorfor det kræver hæderlige engelskkundskaber at få det fulde udbytte af forestillingen, men det er selvfølgelig også muligt bare at nyde den fremragende musik og blot fange det man kan af historien.

Det var Judy Craymer, som fik ideen til forestillingen. Hun opdagede at Abbas sange falder i to kategorier; en let, uskyldig og glad kategori, hvor sange som "Honey, honey" og "Dancing queen" passer ind og en mere voksen kategori hvor "The winner takes it all" og "One of us" passer ind. Dette førte til en idé om, at historien skulle handle om to generationer. Det skulle samtidig også være en romantisk og sjov historie, og Björn Ulvaeus havde forbudt, at sangene skulle ændres. Catherine Johnson, som fik opgaven med at skrive et manuskript, der skulle indarbejde alt det ovenstående, fik således sin sag for. Forestillingens mange års succes på nogle af de helt store scener rundt om i verden fortæller dog højt og tydeligt, at Catherine Johnson klarede opgaven med bravur.

Historien plot er, at Sophie Sheridan (Haley Flaherty) skal giftes med Sky (Jon Hawkins). Sophie er vokset op hos sin mor Donna Sheridan (Carolanne Weidle), som aldrig har villet fortælle Sophie om hendes far. Sophie har fundet sin mors gamle dagbøger og fundet ud af, at moderen havde et forhold til tre forskellige mænd på det tidspunkt, hvor Sophie blev undfanget. Sophie har uden sin mors vidende inviteret alle tre mænd til sit bryllup, i det håb at hun vil vide, hvem der er hendes far, når hun ser ham. De tre mænd spillet af Richard Shelton, Damian Myerscough og Cameron Blakely ankommer til den græske ø, de alle forlod 21 år tidligere, i den tro at Sophies mor har inviteret dem, og uden at ane, at en af dem er far til Sophie. Hele plottet skal ikke afsløres her, men ikke alt er, som det ser ud, og ikke alt går som planlagt. Der er indlagt en del morsomme scener og samtaler og faktisk ikke så få overraskelser undervejs mod slutningen, som heller ikke skal afsløres her.

Forestillingen virker utroligt gennemarbejdet. Historien er god og troværdig på et niveau, hvor alle kan sætte sig ind i handlingen. De medvirkende er både dygtige skuespillere såvel som sangere og de dejlige ABBA-sange passer både ind i sammenhængen i historien, samtidig med at det jo er nogle dejlige og medrivende sange. Man kan simpelthen ikke undgå at komme i godt humør, når man ser denne forestilling. Lykkelig er den, der stadig har den til gode!

Horsens Ny Teater: Mamma Mia!

Se spilletider