Flere nyheder

 
Teater
Opera på Vestegnen

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Opera på Vestegnen
Fre. 11. apr. 2008
kilde: KultuNaut




Teatret på Vestegnen præsenterer for første gang nogensinde opera på toppen af bjerget i Kongsholmparken d. 16. august. Oplev nogle af de bedste arier af Mozart, Bizet, Rossini, Verdi, Lehár, Strauss, Lumbye og Reesen fremført af nogle af Danmarks dygtigste operasangere; Sopran Merete Sveistrup, Mezzosopran Pia Schnack og Tenor Ernst Sondum Dalsgard.

På toppen af bjerget
For første gang nogensinde vil de smukke omgivelser på toppen af bjerget i Kongsholmparken være scene for en klassisk koncert. Fra den 35 meter høje bakke, der er det højeste punkt i hovedstadsområdet, er der udsigt til såvel Københavns tårne som domkirken i Roskilde. Fra den høje bjergtop vil opstemte sopranstemmer og voluminøse tenorstemmer sprede sig over Albertslund og vestegnen.

Ideén
Formanden for Teatret Aage Dedekam fortæller:

Aase Møller, formand for Albertslund koret og Albertslund Kulturklub, kom med ideen til en udendørs opera i Albertslund. Hun slæbte mig med op på toppen af bjerget, og da jeg var kommet op, kunne jeg se det hele for mig. Det var ideelt. Opslugt af ideen gik jeg i gang. Med god hjælp og støtte fra Albertslund Kommune, bliver der nu udendørs opera den 16. august 2008 for første gang i historien i Albertslund og på Vestegnen.

Ensemblet
Ensemblet består af tre professionelle operasangere og komponister.

Sopran Merete Sveistrup er uddannet ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet i Stockholm.

Mezzosopran Pia Schnack er uddannet ved Nordjysk Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og Opera Akademiet ved Det Kongelige Teater.

Tenor Ernst Sondum Dalsgard er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og fastansat ved Det Kgl. Teater i 1995.

Violinist Walter Gaffron er uddannet fra Nord westdeutsche Musikakademie.

Cellist Helle Sørensen er uddannet på Det Fynske Musik konservatorium.

Dirigent Peter Ettrup Larsen er uddannet dirigent fra Sibelius Akademiet i Helsingfors. Derudover er han blandt andet dirigent for DR Radio Underholdnings Orkestret.

Dagen d. 16. august
Der bliver mulighed for at købe øl, vin og vand samt pølser og burgere. Man er velkommen til at medbringe tæppe og egen madkurv. Der er begrænset plads til koncerten, så tøv ikke for længe med at købe billet!

Billetprisen:
200 kr. på www.teatret.com,
Teatrets billettelefon 43 96 71 06
Folkebladet (Glostrup Torv 6) eller
Modepalæet (Bytorvet, Albertslund Centret)

Læs mere på: www.teatret.com

Tid & sted
Teatret på Vestegnen
16. august kl. 18.30
Kongsholmparken
2620 Albertslund