Flere nyheder

 
Litteratur
Troldmanden i Nord

Find gamle nyheder:
Gammel nyhed fra KultuNauts arkiv
 
Troldmanden i Nord
Ons. 16. apr. 2008

Dette er en fantasy-bog for større børn og unge voksne, der har været ventet med længsel blandt mange af Rangerseriens læsere. Serien er en fantastisk fortælling om den unge Will, der i de tidligere bind er blevet udlært som en af de mystiske Rangers. Han er nu udlært og på sin første specialopgave, der bringer ham i spændende fare og kræver brug af alle hans evner.

Fra 4. til 5. del af serien går der 5 år. Will har nu afsluttet sin træning som Ranger og har nu fået sit eget len at passe. Men han når knap at etablere sig i sit len Seacliff førend mystiske hændelser mod nord betyder, at han er nødt til at tage ud på en ny mission. Bøgerne foregår i det feudale middelalderunivers Araluen, og denne gang sker der sære og uhyggelige hændelser i et nordligt len, som gør, at Rangerne må undersøge sagen, og Will bliver sendt af sted.

På Macindaw-borgen i Norgate len er der rygter om, at troldmanden Malkallam er tilbage i Grimsdellskoven, og mystiske hændelser, trolddom og sygdomstilfælde er observeret - blandt andet er borgens kommandant i livsfare.

Hvor de tidligere bøger i serien har rigtig mange detaljerede beskrivelser af trænings- og kampscener, så er dette bind mere afdæmpet, med mere vægt på nogle ganske gode uhyggelige beskrivelser af de mystiske hændelser, og situationer afledt af hans dække som.. spillende og syngende gøgler! Men helt snydt for gode kampscener bliver man ikke! Og denne gang er der et afsnit med, som er lidt a la James Bond, hvor Will får udleveret en masse nyt og ekstraudstyr, der har specielle anvendelsesmuligheder.. Rent guf for nørdede drenge.

Endnu engang kan gives en god anmeldelse af en god bog i en god serie, hvor man kun spændt kan vente på fortsættelserne (bog 8 + 9 skulle være undervejs), og hvor der nu også snart skulle være en film (eller flere?) på vej. På hjemmesiden Ranger's Apprentice kan (på engelsk) læses mere om serien, ses illustrative kort over landene og følge med i nyhederne om serien fra forfatterens hånd.

Køb eller bestil bogen på saxo.dk.

John Flanagan: Troldmanden i Nord. Skyggens lærling bind 5.
Forlag: Borgen
Sider: 382
Udgivelsesdato: 16.4.2008
ISBN: 978-87-21-03118-3